featured

AVAX, istikrarlı yükselişine devam ediyor! Kritik direnç kırılabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan AVAX, art arda dört gün boyunca yükselerek %15,2 oranında kazanç kaydetti. Boğalar, 26,2 dolarda bulunan direnç noktasını kırmayı hedefliyor. Bu kırılma gerçekleştiğinde grafikte iki aydır geçerliliğini koruyan model de yıkılacak. Peki, bundan sonra fiyat hareketinden ne bekleniyor?

AVAX grafiği, 26,1 dolarda yüksek arz baskısı gösteriyor. MACD göstergesi 26,1 doların kırılacağına dair işaretlerler gönderiyor.

Avalanche için gün içi işlem hacmi 594,2 milyon dolardır. Bu da %14,7 oranında bir kazanç gerçekleştiği anlamına geliyor.

20 Temmuz’da altcoin, 26,1 dolarda bulunan aylık direnç noktasından geri döndü. Bu küçük düzeltme hareketi fiyatın %25 oranında düşüş yaşamasına sebep oldu.

Temmuz ayının sonundaki toparlanma, bu geri çekilme sonucunda ortaya çıkan kayıpların geri kazanılmasına olanak sağladı. Böylece 26,1 dolar seviyesi yeniden zorlandı. Ancak, yaklaşık üç haftadır AVAX bu direnç noktasını kırmak için mücadele ediyor. Bu da satıcıların bu bölgeyi agresif bir şekilde savunduğunu gösteriyor.

Fiyat henüz bu direnç noktasını aşamamış olsa da, grafikteki daha yüksek düşük formasyon yükseliş momentumundaki büyümeyi yansıtıyor. Bugün fiyat, %2,65 oranında bir artış kaydetti. Bu da başka bir kırılma girişiminin gerçekleşebileceğine işaret ediyor.

26,1 dolar seviyesinin üzerinde kapanan bir günlük mum çubuğu, bu geri dönüş modelini tamamlayacak ve toparlanma rallisini daha da güçlendirecektir. Teknik kuruluma göre koparma sonrası ralli, AVAX fiyatını alt destek ile boyun çizgisi arasındaki mesafeye kadar itebilir.

AVAX grafik

Bu nedenle, potansiyel ralli ile fiyat 37,2 dolarda bulunan direnç noktasına kadar sürebilir. Bu da mevcut fiyattan %42,2 oranında bir yükseliş yaşanması anlamına geliyor.

Öte yandan, satış hareketleri devam ederse ve olası geri çekilme ile fiyat 50 DMA seviyesinin altına düşerse, yükseliş tezi geçersiz olacaktır.

Altcoin için bazı teknik göstergeler

MACD göstergesi: Hızlı ve yavaş çizgiler arasındaki çoklu geçişler, piyasadaki belirsizliği gösterir. Ancak nötr eğimlerin üzerinde dalgalanan bu eğimler, alıcıların üstünlüğünü yansıtmaktadır.

DMA’lar: Model, 50 DMA eğiminden geri dönülerek bu seviyenin uygun bir destek noktasına dönüştüğünü göstermektedir. Ayrıca, 26,1 dolarlık işarette bulunan 100 DMA, ihlal edilmesi durumunda ekstra bir avantaj sağlayacaktır.

AVAX için takip edilmesi gereken direnç noktaları 26,1 dolar ve 28,6 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 22,2 dolar ve 20 dolar seviyelerinde bulunmaktadır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin