featured

AVAX için hâlâ umut var! Geri dönüş hareketleri yakın mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan AVAX, nisan ayı boyunca %40’ın üzerinde bir değer kaybı yaşadı. Fiyat bugünkü işlem seansına da düşük seviyelerden başladı. Son zamanlardaki düşüş hareketi, gözde altcoin’i uzun süredir devam eden bir destek noktasına doğru itti. Bu destek noktasındaki durum AVAX’ın bir sonraki fiyat hareketine karar verecek.

AVAX fiyatı bugün üst üste üçüncü işlem senası içinde düştü. Fiyat ocak ayının en düşük seviyelerine yaklaşırken aşırı aşırı satım hareketlerinden artık bir tersine dönüş bekleniyor. Ancak aşağı yönlü risk, 60 doların altında bir günlük mum çubuğu üzerinde hâlâ mevcut.

Altcoin, bu yazının yazıldığı sırada gün içinde %4,72 oranında bir düşüş kaydetti. Bunun sonucunda da  60,41 dolardan işlem görüyor. CoinMarketCap verilerine göre kripto para biriminin 24 saatlik işlem hacmi 499,944,037 dolar seviyesinde bulunuyor.

AVAX fiyatı, kritik bir noktada işlem görüyor

Nisan seansı başladığında altcoin’in fiyatı önemli ölçüde düştü. 2 Nisan tarihinde 104 dolar ile en yüksek seviyelere ulaşmasının ardından yaklaşık %42 oranında değer kaybetti. Ayrıca, günlük grafiğe baktığımızda, altcoin’in her iki taraf da sınırlı olmak üzere 106 dolar ve 60 dolarlık kısa vadeli işlem aralığında konsolide olduğu görülüyor. Fiyat, 22 Ocak’tan 30 Nisan’a kadar 60 dolar civarında güvenilir bir destek noktası oluşturdu.

AVAX grafik

Önceki modele göre, satın alma momentumunda bir canlanma ile fiyat 78,09 dolarda bulunan 50 günlük EMA seviyesine geri dönebilir. Ayrıca, uzun süreli bir satın alma hareketi ile de yeniden 90 dolara ulaşılabilir.

Öte yandan, AVAX fiyatı haftalık bazda seansın düşük seviyesini koruyamazsa, hakim düşüş eğiliminin devam etmesi için güçlü bir şans var. Böyle bir durumda, altcoin’in fiyatı en son ekim ayında görülen 54 dolardaki en düşük seviyelerine gerileyebilir.

Teknik göstergelerden RSI ise ortalama çizgiden düşen aşırı satım bölgesine yaklaşıyor. Piyasadaki aşırı satım koşulları, fiyatta bir geri dönüş yaşanmasına sebep olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin