featured

Ağ büyümesi yaşamasına rağmen NEAR fiyatı neredeyse dipte! Asıl sebep ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan NEAR, Twitter’da dün paylaştığı bir gönderide ağın geçtiğimiz yıl boyunca kaydettiği büyümeyi vurguladı.

Gönderiye göre, Near Protocol toplam 1 milyar kullanıcıya sahip ve geçtiğimiz yıl boyunca 13 milyondan fazla cüzdan oluşturuldu.

NEAR’ın TVL değeri de geçen yıl bir miktar büyüme kaydetti. Bu yazının yazıldığı sırada toplam TVL 392,3 milyon dolardı. Geçen yıl Aurora ile entegre olduğunu doğrulayan gönderide, her ikisinin TVL’sinin geçtiğimiz yıl aralarında bir miktar denge sağlamak için büyüdüğünü de belirtti.

Buna ek olarak, yapılan toplam 5000’den fazla sözleşmeyle, geçen yıl içinde ağdaki aktif sözleşmelerin sayısının 1,625’e ulaştığı doğrulandı.

Near Protocol’deki bu büyümenin ışığında, yerel token’ı NEAR aynı dönemde nasıl performans gösterdi?

NEAR, dip seviyesine yakın

Geçen yıl boyunca, NEAR token’ı fiyatında bir miktar büyüme gördü. Ancak daha sonra aynı oranlarda da düşüş yaşadı. Geçen yıl nisan ayında 6 dolardan yükselmeye başlayan altcoin, 16 Ocak tarihinde 20,42 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu yazının yazıldığı sırada NEAR 4,60 dolar civarında işlem görüyor. Bu da ATH ‘sinden %77 oranında daha düşük olduğu anlamına geliyor. Son 24 saat içinde ise %9 oranında bir düşüş yaşadı. İşlem hacmi %67 oranında artarak oldukça yüksek bir seviyeye ulaştı. Bununla birlikte, fiyatta buna karşılık gelen bir artış olmadı. Bu da artan satın alma baskısının bir göstergesidir.

NEAR grafik

Aynı anda, NEAR token’ının piyasa değeri de bir miktar düşüş yaşadı. Geçen yıl nisan ayında 2,01 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan altcoin, ATH’sini kaydettiği ocak ayında 12 milyar dolarlık yüksek bir değere ulaşmıştı.

Ancak o zamandan beri altcoin’in piyasa değeri serbest düşüşe geçti. Piyasa değeri ocak ayından bu yana %72 oranında düşüş kaydederek 3,27 milyar dolara geriledi.

Zincir üstü veriler ne diyor?

Santiment’ten gelen veriler, bu dönemde altcoin’in sosyal olarak ilgisinde bazı artışlar olduğunu gösteriyor. NEAR token’ı, geçen yıl 1 Ekim’de sosyal hâkimiyetinde %1,48 gibi yüksek bir değere işaret etmişti. Altcoin’in bu yazının yazıldığı sıradaki sosyal hâkimiyeti ise %0,905. Bu da 8 ayda %38 oranında bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

Yatırımcılar, gelişim aktivitesi geçen ekim ayında 0,36’ya düştüğü için token’a olan inancını kaybetmişti. Ancak bu, kısa süre sonra toplanarak 18 Aralık’ta 414’e ulaştı. O zamandan beri de altcoin’in gelişimsel etkinliği düşüşe geçti. Bu yazının yazıldığı sırada ise bu değer 198 idi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin