featured

AVAX, piyasa değerinde yaşadığı artışla rakiplerini geride bıraktı! Fiyata etkisi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan AVAX, son 24 saat için piyasa değerinde bir artış yaşadı ve rakibi MATIC’i geride bıraktı. Şu anda AVAX, piyasa değerine göre 14. en büyük kripto para birimi.

Son 12 ayda piyasadaki ters rüzgarlara ve düşüş koşullarına rağmen AVAX, zirveye tırmanmaya devam etti.

Piyasa değeri, düşüş koşulları nedeniyle son iki haftada kabaca 2 milyar dolar azaldı. Ancak şimdi geri dönmeye çalışıyor.

Gözde altcoin, son 24 saatte %1,72 oranında bir artış yaşadı ve piyasa değeri 6,6 milyar dolara yükseldi.  MATIC ise 42 milyon dolarlık piyasa farkıyla geride kaldı.

AVAX grafik

Avalanche’ın piyasa değeri bu yazının yazıldığı sırada, aylık en yüksek seviyesinden ziyade aylık en düşük seviyesine yakındı. Ancak piyasa, geçen haftaki çöküşten sonra zemin bulmakta zorlandığı için blockchain’e daha fazla değer akışı görecek miyiz?

Destek hattında oyalanıyor

AVAX, son beş gündür destek hattının üzerinde geziniyor. Aynı destek çizgisi, dokuz haftadır geçerli olduğu için artan aralığının bir parçası. Birçok belirsizlik, altcoin’in piyasa değerine yön veriyor.

Belirsizlik, fiyatın aynı destek hattını defalarca test etmesinden kaynaklanıyor. Böylece, destek gittikçe zayıfladı. Öte yandan, son yaşanan olumsuzluktan sonra piyasa oldukça temkinli hareket ediyor. Dolayısıyla daha fazla düşüş ihtimali var.

Kripto para biriminin piyasa duyarlılığı şu anda belirsizliklere ağmen boğalar lehine gelişiyor.

Bu durum, geçen haftaki düşüş performansı sırasında 21 Ağustos’taki ağırlıklı duyarlılık metriğinde açıkça görülüyor.

Binance fonlama oranı da 20 Ağustos’taki keskin yükselişinin ardından bir duyarlılık değişikliği gösteriyor.

Duyarlılık değişimi şu anda boğaların lehine olsa da, AVAX’ın fiyat hareketi hâlâ hâkim düşüş momentumunun ağır etkisi altında.

Bu, destek noktasını yeniden test ettikten sonra fiyat hareketinin neden geri dönmediğini açıklıyor.

Geçen haftaki düşüş koşullarının bir uzantısı, muhtemelen altcoin için başka bir satışı tetikleyecektir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin