featured

ATOM yılın en düşük seviyesini gördü: Satıcılar kazançlarını artırabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cosmos (ATOM), satıcıların kritik 7 dolar destek seviyesinin altına inerek düşüş hakimiyetlerini genişletmesiyle 6,6 dolarlık yeni bir düşük seviyeye ulaştı. 7 dolar destek seviyesi haziran ayındaki düşüş dalgasını geri püskürtmüştü ancak ağustos sonundaki satış baskısı seviyenin yükseliş savunmasının çökmesine neden oldu.

ATOM boğaları satış baskısından bunaldı!

ATOM

ATOM’un fiyat grafiğindeki düşüş ivmesi 2023 yılının 1. çeyreğinde başladı. 15 dolar fiyat seviyesinden gelen büyük düşüşe boğalar 10 dolar destek seviyesinde kısa bir süre direndi. Ancak haziran başında bir önceki yükselişin en düşük seviyesinin kırılması büyük bir satış baskısı dalgası yarattı.

Bu durum, hızlı bir toparlanmadan önce ATOM’u yılın en düşük seviyesi olan 7 dolara düşürdü. Geri çekilmeye rağmen, düşüş eğilimi 3. çeyrekte de devam etti ve ATOM için yeni düşük seviyelerle sonuçlandı.

Boğalar toparlanmaya çalışırken göstergeler olumlu görünmüyordu. Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı satım bölgesinde kalarak alım baskısının eksikliğini vurguladı. Öte yandan Bakiye Hacim (OBV) eylül ayında hafifçe düşmesine rağmen makul bir işlem hacmi kaydetti.

Yeni direncin 7 dolarda tekrar test edilmesi ATOM’un 6 dolar ila 6,5 dolara doğru gerilediğini görebilir. Bu fiyat seviyeleri aynı zamanda haftalık zaman diliminde bir destek seviyesi görevi görüyor. Diğer taraftan, yükselişin tersine dönmesi için alıcıların iyi bir ralliye başlamadan önce mevcut engeli 7 dolarda ölçeklendirmesi gerekecek.

Azalan açık faiz daha fazla düşüşe işaret ediyor!

Düşük zaman dilimlerinde Açık Faizdeki keskin düşüş, ATOM için daha fazla kayba işaret etti. Coinalyze’a göre fiyatlar düşmeye devam ederken OI 1 milyon doların üzerinde düştü.

Bu durum orta vadede düşüş momentumunun devam edeceğine işaret etti. Benzer şekilde alıcılar çıkmaya devam ettikçe Fonlama Oranı da negatif bölgede kaldı.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin