Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor
Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor

Arjantin’de Bitcoin aramaları zirve yaptı: Neyin göstergesi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Arama motoru devi Google’dan gelen veriler, Arjantin’de “Bitcoin” aramalarının son birkaç ayda hızla arttığını gösteriyor. Bitcoin’in fiyat artışının geçen yıl 4.000 doların altından 41.000 doların üzerine çıkmasının ardından, anahtar kelimediğer ülkelerdeki aramalardan daha iyi performans göstermeye başladı.

Bitcoin ilgisi neden arttı?

“Trends”, cümle veya bir kelimeye olan ilgiyi, başka bir dönemdeki aynı terimler için yapılan tüm aramalarla karşılaştırarak hesaplamak için kullanılan Google tescilli bir metrik. 100 değerinin “en yüksek popülerlik” olduğu söylenirken, 50’nin altındaki değerler popülerliğin yarısı veya yarısından azı anlamına geliyor.

Bitcoin geçen hafta Arjantin’de, geçen yıl Aralık ayında sadece 28 olan popülerlik seviyesinden 100 seviyesine yükseldi. Hareket, varlığın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 20.000 doları aynı anda 41.000 doların üzerine çıkarmasıyla aynı zamana denk geldi ve bu da ilgiye katkıda bulunmuş olabilir.

Beş yılın zirvesinde

Değer aynı zamanda son beş yılda şimdiye kadarki en yüksek değer ve şu anda “Bitcoin” aramalarına olan ilgiyi gösteren arama verileri, 2017’nin kötü şöhretli boğa koşusunun iki katına gelmiş durumda.

Araştırmalar, son on yıldan beri Arjantin ekonomisinin fiyat düşüşünden, aşırı borç birikmesinden, enflasyondan ve ekonomik daralmadan kurtulduğunu gösteriyor. Bu, yaygın işsizliğe ve gençler için sınırlı işlere neden oldu.

Veriler, Arjantinlilerin Bitcoin konusunda bilgili olduğunu gösteriyor. Geçen yıl eşler arası kripto borsası Paxful tarafından yapılan bir anket, ülkedeki test katılımcılarının %73’ünden fazlasının Bitcoin’i enflasyonun kötü etkilerine karşı etkili bir koruma olarak gördüğünü ortaya çıkardı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin