featured

Arbitrum (ARB) fiyat analizi: Yüzde 50’lik rallinin ardından satın almak için çok mu geç?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında son zamanlarda adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan ARB, 13 Nisan’da kritik bir direnç noktasını kırdı ve böylece yaklaşık üç hafta boyunca yükseliş trendinde işlem gördü. Piyasa duyarlılığındaki değişiklik yatırımcıların ilgisini çekti. Bunun sonucunda fiyat 1,15 dolar seviyesinden %50’lik bir sıçrama ile 1,73 dolara kadar yükseldi. Burada önemli bir dirençle karşılaştığı için, yükselişin devam etmesi için ilk olarak bu seviyenin kırılması gerekiyor.

ARB

Çift dip formasyonunun boyun çizgisi direncinden yukarı yönlü bir kırılma, ARB fiyatında %10’luk bir ralli gerçekleştirebilir. 20 EMA seviyesinin, ara sıra yaşanan geri çekilmeler sırasında güçlü destek sağladığı kanıtlanmıştır.

Arbirum için gün içi işlem hacmi, 1,41 milyar dolardır. Bu da %29’luk bir artış gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Geçen haftaki büyük rallinin ardından ARB fiyatı, 1,73 dolar ve 1,57 dolar seviyeleri arasında küçük bir konsolidasyona tanık oldu. Bu dar aralık, arz baskısını emmek ve daha fazla büyüme için fiyatı dengelemek amacıyla gerekliydi.

Ayrıca 4 saatlik fiyat grafiği, konsolidasyon aşamasının çift dip formasyonu oluşturduğu gösteriyor. Bu modelin oluşmasıyla birlikte, ARB fiyatı 1,57 dolardaki destek noktasının üzerinde güçlü bir sürdürülebilirlik gösteriyor.

Bugün, fiyat %8,92 oranında bir artış kaydetti ve çift dip formasyonunun 1,73 dolarlık boyun çizgisi direncinden büyük bir kırılma sağladı. Bu kırılma, yükseliş eğiliminin devam etme olasılığını göstermelidir.

ARB, bu yazının yazıldığı sırada 1,75 dolar civarında işlem görüyor. Potansiyel alıcılar, fiyatın 1,73 dolardaki destek noktasının üzerinde sürdürülebilirlik göstermesi durumunda giriş yapmayı düşünebilir. Satın alma baskısının devam etmesi durumunda ise altcoin’in fiyatı %10’luk bir artış ile 1,925 dolara kadar yükselebilir.

ARB için işler şimdilik iyimser görünse de, 1,73 doların altındaki bir kırılma yükseliş teorisini zayıflatacaktır.

Teknik göstergeler

FIB göstergesi: FIB göstergesi, son konsolidasyonu küçük bir geri çekilme olarak kabul ediyor. Böylece, düzeltme rallisinin ardından fiyatın sırasıyla 1,925 dolar, 2,04 dolar ve ardından 2,16 dolar seviyelerine yükselebileceğini gösteriyor.

RSI: RSI eğimindeki düşüş eğilimi, yükseliş momentumundaki zayıflığı gösteriyor. Bu da daha yüksek bir düzeltme gerçekleşebileceğine işaret ediyor.

ARB için takip edilmesi gereken direnç noktaları 1,92 dolar ve 2,04 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 1,58 dolar ve 1,44 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin