featured

Popüler analist Bitcoin fiyat hareketi hakkında endişeli: 19,000 dolara bir düşüş gerçekleşebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para yatırımcıları, piyasa lideri olan Bitcoin’in (BTC) 16 Şubat’ta ilk kez 25,000 dolar eşiğini geçip piyasayı şok etmesiyle sevinmişti. Çünkü BTC, sekiz ay süren uzun bir mücadelenin ardından sonunda imrenilen fiyat seviyesine ulaşmayı başardı.

Bitcoin

Ancak fiyat, o zamandan beri inişli çıkışlı bir yola girdi. Daha sonra oluşan düşüş ivmesi ile birlikte de 21,000 dolara geriledi  Bazı analistler, düşüşün derinleşeceğini ve bu hareketin Bitcoin’in 19,500 dolar seviyesine kadar devam edeceğini düşünüyor.

Bitcoin karmaşık bir konumda

3 Mart’ta, piyasa liderinin fiyatı ani bir düşüş yaşadı. Sadece bir saat içinde 23,435 dolardan 22,259 dolara düştü. Bu, kriptonun tercih edilen bankacılık ortaklarından biri olan Silvergate Bank’ın hisse fiyatının, bankanın önümüzdeki on iki ay boyunca sürdürülebilirliğine ilişkin endişeler nedeniyle %60’lık düşüş yaşamasının ardından gerçekleşti.

Büyük kripto şirketlerinin banka ile bağlarını koparmasıyla, piyasa keskin bir düşüşe tanık oldu. Şu anda piyasa genel olarak artan belirsizlik sebebiyle baskı altında. Tanınmış bir kripto analisti olan Michael van de Poppe’ye göre, BTC 22,300 dolar aralığındaki konumunu koruyamazsa 19,500 dolara doğru keskin bir düşüş yaşayabilir.

Ayılar geri döndü

Michael ayrıca, Bitcoin’in 19,500 dolara düşmesinin kripto para piyasasında tam bir kan banyosuna neden olabileceğini düşünüyor. Bunun sonucunda altcoin’lerin de yaklaşık %15-25’lik bir düşüş yaşayabileceğini de sözlerine ekledi. Piyasa değerine göre en büyük kripto olan Bitcoin fiyatının büyük bir olumsuzluk yaşaması durumunda daha fazla düşüşe karşı savunmasız bir konumda kalacaktır.

Ek olarak, BTC’nin teknik analizine göre göstergelerin çoğunluğu satışı destekliyor. Fiyatın son 7 günde %2,86 oranında bir düşüş yaşamasına rağmen son bir saat için %0,05 oranında bir değer kaybı gerçekleşti. Bitcoin, bu yazının yazıldığı sırada ise 22,374 dolar civarında işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin