featured

Amerika’nın kurtuluşu Bitcoin dolar birleşmesine mi bağlı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin dolar arasında sürekli bir savaş olduğu lanse ediliyor. Ancak her iki varlıkta son derece önemli konuma sahip. Hem Bitcoin hem dolar dünyanın en önemli varlıklardan biri. Bir tanesi dijital varlıkların lideri, diğeri ise tüm dünyanın…

Sürekli Bitcoin dolar korelasyonu yerine bir kurtuluş reçetesi olarak yaklaşmak elbette mümkün. Makroekonomist Luke Gromen’da öyle düşünüyor. Gromen, ABD’nin varlığı bir tehdit olarak görmek yerine  Bitcoin’i (BTC) benimsemekten fayda sağlayacağını öne sürdü.

Gromen, Bitcoin’i egemen bir varlık olarak benimsemenin ABD’ye ek bir avantaj sağlayabileceğini belirtti. Çin ve Rusya gibi küresel rakiplere karşı bir avantaj sağlamak için Bitcoin dolar ikilimeini iyi kurmak gerektiğini düşünüyor.

Bitcoin dolar iyi bir ikili olabilir mi?

Gromen’e göre, Bitcoin ABD için bir seçenek olabilir. Özellikle Çin ve Rusya altın biriktirmeyi seçerse, bu senaryo tahvil piyasasında bir ‘patlamaya’ dönüşmesi olası. Ancak makroekonomist, “şu anda ABD’deki politika yapıcıların Bitcoin doları tehdit ettiği düşüncesini benimsediğini” söylüyor. Makroekonomist Luke Gromen,

“Bitcoin Amerika Birleşik Devletleri’nin egemen bir varlığı olabilir. ABD için gerçekten çok büyük bir pozitif varlık. Bence nihayetinde ABD’nin mali tarafıyla ilişkili güçler onu kesinlikle bir tehdit olarak görüyor. Fakat bu böyle olmak zorunda değil. 

Nasıl kullanabileceğimize bağlı. Dışarı çıkıp, tamam Rusya ve Çin’e altın stoklamak istiyorsun dersek, Bitcoin ticaretini halledeceğiz.”

Bitcoin’in dolar tehdidi

Gromen, Bitcoin’in büyümesinin doları tehdit ettiğini kabul etti. Ancak varlığın yerine geçme olasılığını dışladı. Öte yandan Bitcoin’in büyümesinin bir balon olarak görülmemesi gerektiği konusunda uyardı. Kısacası makroekonmist Bitcoin dolar arasında pozitif bir denklem oluşabileceğini düşünüyor. Ayrıca Amerika’nın çıkışını Bitcoin ile yapmak mümkün olabilir.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin