Belirsizlik arttıkça altın destekli stablecoinlere ilgi büyüyor!

Belirsizlik arttıkça altın destekli stablecoinlere ilgi büyüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yüksek enflasyon ve devam eden jeopolitik gerilimlerin ortasında, fiyatı altına sabitlenmiş stablecoinler, kripto pazarının genel büyümesini geride bırakarak yükseliyor.

Altın fiyatları şubat ayının başından bu yana %4,67 artarak birkaç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bunun sonucunda, fiziksel altına sabitlenmiş dijital tokenler olan altına sabitlenmiş stablecoinlerin işlem hacmi de arttı.

Belirsizlik arttıkça altına sabit stablecoinlere ilgi artıyor!

Kaiko tarafından hazırlanan bir rapora göre, en büyük iki altın destekli stable coin, 200 milyon dolarlık piyasa değeri ile Tether Gold (XAUT) ve 420 milyon dolarlık piyasa değeri ile PAX Gold (PAXG). Büyüleyici bir şekilde, PAX Gold hacmi Eylül ayından bu yana neredeyse iki katına çıktı ve Tether Gold işlem hacmi hoş bir patlama gördü.

Belirsiz zamanların yatırımı: Altın

Piyasa değeri ve ticaret hacmi açısından dolara sabitlenmiş stablecoinler pazarda baskın olmaya devam ediyor. Ancak, altın stablecoinlerin az sayıda borsada listelendiğini de belirtelim. Bununla birlikte, bu yatırım ürünü, geleneksel yatırımcılara daha sıcak geliyor. Birçok kişi geleneksel finans piyasalarında altını enflasyona karşı bir koruma ve jeopolitik gerilimlerde güvenli bir liman olarak algılıyor.

Döviz komisyon şirketi Oanda’nın kıdemli piyasa analisti Edward Moya, “Birçok yatırımcı, değişken kripto varlık sınıfına dahil olmak istiyor ve altın destekli jetonlar, oynaklığa karşı bir miktar koruma sağlıyor” dedi ve ekledi, “Altın destekli kriptolar, Altının yıl için görünümü iyileşirken büyük ilgi görmeye devam ediyor.”

Bu stablecoinler, altının piyasa değerine bağlı olduğundan, artan piyasa değeri yalnızca bekleyen token sayısında bir artışı temsil eder:

Quantum Economics CEO’su ve eski eToro kıdemli analisti Mati Greenspan, “Bahsettiğiniz şey, altın destekli jetonların ihraç edilmesidir” dedi. “Eğer sayıyı artırmak isterlerse, artırırlar” dedi ve ekledi, “Yatırımcılar için, fiyat fazla değişmediğinden altına dayalı tokenler için çok az kâr var.”

Emtia destekli kriptolar bir artış görmüş olsa da altın stablecoinlerin toplam piyasa değeri yaklaşık 800 milyon dolar seyrediyor. Bu, Bitcoin’in 833 milyar dolarlık değerine kıyasla oldukça sönük bir rakam.

Buna ek olarak, son yıllarda, fiyatları kat kat artan birçok kripto para birimine kıyasla altın fiyat hareketi zayıftı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin