featured

Teknik veriler olumlu! Bu altcoin, yılın son çeyreğine damga vurabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Mayıs ayında başlayan kripto ayı piyasası, gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana’ya da piyasanın geri kalanı kadar zarar verdi. %16,4’lük büyük bir artış yaşayan SOL, bu yazının yazıldığı sırada 32,27 dolar civarında işlem görüyor.

Messari’nin Solana ağının en son çeyrek dönem performans değerlendirmesi, L1’in iç işleyişine ışık tuttu.

Genel olarak karamsar bir piyasa yapısına rağmen, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde gözde altcoin’in cesaret verici bir performans gösterdiği söylenebilir.  Bununla birlikte, çoğu kripto para birimi için olduğu gibi Solana için de üçüncü çeyrek zorlu bir dönemdi.

Genel olarak Solana’nın kararlılığı, ağını genişletmeye ve büyüme stratejisini uygulamaya devam etmesiyle kanıtlanıyor.

Solana ağ etkinliği arttı

Messari, altcoin’in ağ etkinliğinde bir artış olduğunu bildirdi. Günlük ortalama işlem sayısı, ikinci çeyrekte 20,544 milyondan yaklaşık %70 oranında bir artış kaydetti.

Ek olarak, saniyede işlenen işlem sayısı (TPS), 2. çeyrekteki 2,310 TPS’den %40,4’ün üzerinde arttı.

Bununla birlikte, işlem ücretlerinin düştüğünü not etmek önemlidir. Araştırma, Solana için işlem ücretlerinin 2021’in sonundan bu yana istikrarlı bir şekilde düştüğünü iddia ediyor.

İşlem ücretlerindeki 0,0005 dolardan 0,0003 dolara bir düşüş gerçekleşti. Bu da %41,9’luk bir düşüşü temsil eder. Böylece Solana, hızlı performansa sahip düşük ücretli bir L1 zincirinde dApp’ler oluşturmak isteyen geliştiriciler için daha çekici hâle gelir.

Ancak, ağ ücretleri düştüğünde gelir de düşer. Solana, 2021’in 4. çeyreğinden bu yana üç aylık gelirde kademeli bir düşüş yaşamaya devam ediyor.

Uzun vadeli istikrarın sürdürülmesi

Solana ikinci çeyreği 6,45 milyon dolarlık üç aylık satışla kapatırken ağ, üçüncü çeyreği 4,832 milyon dolarlık yetersiz bir üç aylık gelirle kapattı.

Solana ayrıca ağın NFT sektöründe genişleme gördü. Üçüncü çeyrekte yeni ihraç edilen NFT sayısında %19,3’lük bir artış oldu. Ancak bu, hem NFT alıcılarında hem de satıcılarında bir azalma ile dengelenir.

altcoin SOL grafik

Messari tarafından sağlanan nicel ve nitel bilgiler temelinde gözde altcoin’in geleceği parlak olmaya devam ediyor. Messari, daha önceki ağ sorunları ışığında SOL fiyatının uzun vadeli istikrarını sürdürecek çekirdek kullanıcı tabanının ortaya çıktığının altını çizdi.

Solana’daki DeFi, hisse senedi getirisindeki düşüşe ve TVL verilerinde devam eden düşüşe rağmen gelişmeye devam ediyor. Altcoin’in fiyatındaki son artışa rağmen, kötüleşen metrikler ağın gelecekteki performansını etkileyebileceğinden yatırımcılar temkinli kalmalıdır.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin