featured

Elinizde bu altcoin varsa temkinli olmakta fayda var! Ufukta bir düşüş daha olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan SOL fiyatı, FTX çöküşünün ardından büyük oranlarda değer kaybetti. Yatırımcılar, bu hareketin ardından altcoin’in fiyatının dibe ulaşıp ulaşmadığını merak ediyor. Ayrıca, Solana’nın Sam Bankman-Fried ve FTX ile bağlantıları olduğu bir sır değil.

Birçok kripto para birimi, FTX’in çöküşü nedeniyle bir darbe aldıktan sonra rahatlama rallileri yapmaya başarırken, SOL fiyatı düşüş eğilimini sürdürdü. Solana, Kasım 2022’de kripto alanındaki en düşük performans gösterenlerden biriydi.

Kasım ayındaki SOL fiyat performansı ayılar tarafından kontrol edildi. Ancak yıl sonundan önce yukarı yönlü son bir hamle yapabilir mi?

Yatırımcılar dikkatli davranıyor

38,79 dolarlık Kasım zirvesinden gözde altcoin’in fiyatı %65 oranında bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 13,50 dolar civarında işlem görüyor.

Ayrıca, günlük ticaret hacimleri bir önceki güne göre %25 oranında düşerek yaklaşık 220 milyon dolara geriledi. SOL yatırımcılarının ilgileri ve ticaret hacimleri, FTX’in düşüşünden bu yana büyük bir darbe aldı.

altcoin SOL grafik

Ticaret hacmi şu anda aylık bazda en düşük seviyelerde bulunuyor. Solana spot piyasası büyük ölçüde verimsiz görünüyor.

Fonlama oranları da hâlâ negatif. Bu da short pozisyonları olan yatırımcıların baskın olduğu anlamına geliyor. Bu durum, normalde bir düşüş eğiliminin göstergesidir.

Ek olarak, son 24 saat içinde SOL long pozisyonlarında 207,000 dolarlık tasfiye gerçekleşirken, short pozisyonlardaki tasfiye ise 89,000 dolar oldu. Long pozisyonlardaki tasfiyenin daha fazla olması, düşüş eğiliminin başka bir göstergesidir.

Düşük ilgi altcoin’in fiyatını düşürüyor

Altcoin için sosyal ölçümler de herhangi bir önemli artış göstermedi. Ağırlıklı sosyal duyarlılık hâlâ negatif bölgedeyken, sosyal hacimler azalıyor.

Negatif ağırlıklı sosyal duyarlılık, piyasada altcoin’e dair olan talebin düşük olduğu sinyalini veriyor. Ayrıca Messari’den alınan son NFT istatistikleri, Solana’nın kripto sektöründe ayılardan en çok etkilenenlerden birisi olduğunu gösterdi.

Solana NFT satışları, Ethereum ve Polygon gibi emsallerine kıyasla %48’lik bir düşüş yaşadı.

SOL için pozitif bir zincir üstü veri yani yatırımcı güvenini potansiyel olarak artırabilecek olan şey geliştirme faaliyetinin hız kazanmasıydı.

Bununla birlikte, geri kalan her şey düşüş eğilimi gösterirken, geliştiricilerin fiyat hareketini zorlamak için yapabileceği çok şey var. Gözde altcoin’in genel görünümü, ayıların baskınlığını sürdürmesi sebebiyle toparlanma hareketlerinin hâlâ yakın olmadığına işaret ediyor.

20 dolarda bulunan ve psikolojik olarak önemli olan direnç noktası, SOL fiyatının toparlanmasını doğrulamada önemli bir rol oynayabilir. Düşüş hareketi devam ederse, altcoin’in fiyatı 10 dolar seviyesinin altına düşebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin