featured

Gözde altcoin, toparlanma fırsatını iyi değerlendirdi! Başarısının sırrı nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, piyasadaki toparlanmanın ardından son 24 saatin en kârlısıydı.

CoinMarketCap’e göre XRP, 0,498 dolardan işlem görürken son 24 saat içinde %8,86 oranında bir artış kaydetti.

Altcoin’in bir sonraki hareketi ne olacak?

Gözde altcoin’in son otuz gündeki performansına baktığımızda %49,37’lik bir artış kaydettiğini görebiliriz.

Örneğin bu süreç içinde piyasa lideri olan Bitcoin (BTC) %2,57’lik bir düşüş yaşarken, en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) ise %17,72’lik kaybı ile çift haneli değerlere ulaştı. İlk ondaki stablecoin’ler dışında, yukarıda belirtilen zaman diliminde sadece XRP mükemmel bir performans sergiledi.

Zincir üstü verilere bakıldığında, gözde altcoin’in 23 Eylül’e kadar fiyat artışına katkıda bulunmuş olabileceği bulunabilir.

Bu zaman diliminde daha fazla XRP sahibinin token’ın gerçek dünyadaki faydasını araştırdığı ortaya çıktı. Ancak ağ büyümesi 1394’e düştüğü için, faydasını kullanan XRP adreslerinin denemelerinde bir yavaşlama olduğu görülüyordu.

Otuz günlük Piyasa Değerinin Gerçekleşen Değere (MVRV) oranına göre, benzer bir durum ortaya çıkıyor. Ancak durum biraz farklıydı. MVRV’ye göre XRP yatırımcıları, oranın %38,39 olduğu 23 Eylül itibariyle iyi kâr etmiş olmalı.

2 Ekim’de %1,50’ye düşmesine rağmen, MVRV daha fazla kazancın yolda olabileceğini gösterdi. Bu yazının yazıldığı sırada XRP’nin MVRV oranı %6,22 idi.

altcoin XRP grafik

MVRV oranı ve ağ büyümesinin yanı sıra, altcoin’in yaşadığı artışın arkasında başka sebepler de var. Birkaç gün önce, Ripple işlem sayısında bir artış oldu.

Bu nedenle, XRP’nin önceki günden itibaren emsallerinin üzerinde yükselmesi beklenebilirdi. Ek olarak Ripple ekosistemindeki balinalar, birkaç büyük işlemle üzerlerine düşeni yapmış görünüyor.

XRP 24 saatlik işlem hacmi %76,75 artarak 2,87 milyar dolara yükselirken, yatırımcıların avantaj elde ettiği tahmin edilebilir.

Karanlık mı, parlak mı?

Coinglass verilerine göre, XRP’nin vadeli işlem açık pozisyonu, son 24 saatte kümülatif olarak %10,75’lik bir artış yaşadı.

Bu konuda düşüş yaşayanlar yalnızca Binance, Huobi ve Bybit oldu.

Artan gelecek faaliyetler göz önüne alındığında, yatırımcılar fiyat artışlarını kazanca dönüştürdü mü diye sorabilirsiniz. İlginç bir şekilde, XRP vadeli işlem tüccarları ivme ile aynı çizgideydi.

Bu yazının yazıldığı sırada Coinglass verilerine göre short pozisyonlara sahip yatırımcılar günün başlangıcından bu yana daha fazla tasfiye yaşadı. Long pozisyonlardaki tasfiye 908,608 dolar iken, short pozisyonlarda bu değer 2,18 milyon dolardı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin