featured

Ethereum liderliğindeki altcoin rallisi yatırımcıları sevindirdi! Yükseliş devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin’in karmaşık sinyallerine rağmen altcoin’lerin çoğu hafta sonuna girerken net kazançlar elde ettiler. Bu haftaki ralliye rağmen işlem hacmi genel olarak düştü.

Çalkantılı bir haftanın ardından kripto para piyasası hafta boyunca, bir süredir kaybettiklerini geri kazanmaya çalıştı. Rusya ile Ukrayna arasındaki jeopolitik gerilimin yanı sınra AB parlamentosunun Proof-of-Work yasağı önerisi piyasaları sarstı.

Hafta sonuna girerken piyasanın genel durumu

Kripto para piyasası, pazar günü AB’nin önerdiği Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerini kapsayan kuralıyla ilgili haberlerle birlikte geri dönüyor gibi görünüyor.

altcoin

Bitcoin, AB Parlamentosu’nun çoğunluğunun hükme karşı oy kullanmasının ardından 24 saat içinde yaklaşık %7 oranında bir yükseliş kaydetti. Boğaların düşüşten satın almak amacıyla devreye girmesiyle bir kez daha 40,000 dolarlık fiyat noktasına yaklaştı.

Altcoin AVAX %17’ye varan kazançlar kaydederek 84,22 dolardan işlem gördü. En büyük altcoin olan Ethereum ise %15 oranındaki yükselişi ile 2,935 dolardan kapanış yapmayı başardı. Yakından takip edile altcoin’lerden Solana %12 oranında değer kazanırken, Polkadot ve XRP de en az %7 oranında kazanç elde etti.

Bu yazının yazıldığı sırada, Bitcoin aşırı bir hareketlilik göstermiyordu. Son 24 saate ise %2,08 oranında yükselerek 41,000 dolar civarına geldi. Öte yandan Ethereum, %4,38 oranında bir artışla 2,933 dolardan işlem görüyor. Avalanche ve Solana, sırasıyla %5,66 ve %2,29 oranlarında değer kazanarak istikrarlı yükselişlerini devam ettiriyorlar.

AVAX, son 7 gün içinde piyasa değeri bazında ilk 10 varlık arasında en büyük kazanan olmaya devam ediyor. Altcoin %17,97 oranında bir kazançla 83,55 dolardan işlem görüyor.

Haftanın başında, kripto para pazarından yaklaşık 150 milyar dolar silindi. Piyasa o zamandan beri bu kayıpların bir kısmını geri aldı. Küresel kripto piyasası değeri yaklaşık 1,87 trilyon dolar civarındayken 139 milyar dolar daha kazandı.

Kriptolar hisse senedi piyasalarını izlemeye devam ediyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki devam eden kriz, küresel kaygı ve paniği artırmaya devam ediyor. Putin’in Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonuyla ilgili ilk yayınından birkaç dakika sonra, kripto ve geleneksel pazarlar arasındaki korelasyon devam ettikçe kripto ve hisse senedi piyasaları aşağı doğru kaymaya başladı.

B2C2’de bir yatırımcı olan Chris Dick, korelasyon hakkında şu yorumda bulundu,

Bu korelasyon, Bitcoin’in şu anda sıkı bir şekilde bir risk varlığı gibi davrandığını gösteriyor. Yani birkaç yıl önce olduğu söylenenin aksine güvenli liman değil.

Piyasalar düşerken, geleneksel enflasyonist riskten korunma yöntemi olan altının ons başına 2000 dolara sıçradığını belirtmek gerekir.

Tüm bu olaylara rağmen, MicroStrategy’den Michael Saylor, çatışmanın yalnızca Bitcoin’in çekiciliğini artıracağına inanıyor. “Savaşlar enflasyon yaratır, ticareti felce uğratır ve Bitcoini çekici hale getirir” diye bir tweet attı.

ZyCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin