featured

Kripto kışından sert etkilenen bu altcoin, ne zaman yeniden yükselişe geçecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan SafeMoon fiyatı, son birkaç haftadır düşüş eğiliminde. SFM, haziran ayındaki bir önceki rallisinden bu yana %30 oranında düşüş yaşadı. Düşüş trendi, Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşle birlikte geldi. Teknik analiz, SFM token’ındaki kısa vadeli duyarlılığın düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor.

altcoin SFM

SafeMoon, eski ABD Savunma Bakanlığı analisti John Karony tarafından Mart 2021’de oluşturulan merkezi olmayan bir finans (DeFi) token’ıdır.  Her ticaret sırasında dört işleve dayanır: yansıtma, likidite sağlayıcı edinimi, bir yakma mekanizması ve ekosistem büyüme fonuna katkı.

Altcoin’in fiyatı, haziran ayındaki bir önceki rallisinden bu yana %30 düştü. SFM potansiyel olarak daha fazla satışla karşı karşıya kalabilir. Özellikle piyasa lideri olan Bitcoin’in şu anda 20,000 doların altında işlem görmesiyle birlikte düşüş trendi doğrulanmış oluyor.

Fiyat hareketi

SFM yolculuğuna Aralık 2021’de 0,0017 dolardan başladı. Aynı ay bir boğa koşusu başlattıktan sonra altcoin, 30 Aralık’ta 0,00165 dolardan işlem görürken ertesi gün 0,0029 dolara yükseldi.

Bununla birlikte, fiyatı kısa bir süre sonra 22 Ocak 2021’de 0,00158 dolara kadar düştü ve 18 gün içinde değerinin yarısından fazlasını kaybetti.

SFM şu anda 0,000468 dolar civarında işlem görüyor ve 263 milyon dolarlık piyasa değeri ile dünya çapında kripto para birimleri listesinde 3001. sırada yer alıyor. Fiyatı son 24 saatte %3’ün üzerinde düştü.

SafeMoon altcoin’i yeniden 0,0004 dolarda bulunan destek noktasını test etmenin eşiğinde Fiyat, azalan bir paralel kanalın altında bir ret gördüğünden beri yatay işlem görüyor. Altcoin, 4 Ocak 2022’de ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,007232 dolardan %93 oranında şaşırtıcı bir düşüş yaşadı.

Daha yakın bir zamanda ise SFM, 19 Haziran’dan bu yana 0,000584 dolar ve 0,000414 dolar  fiyat seviyeleri arasında konsolidasyon yaptıktan sonra toparlanma işaretleri gösterdi. Ancak, %70,5’lik geri çekilme seviyesi olan 0,000876 dolara doğru bir koşu, bir yükseliş olasılığını güçlendirebilir.

Teknik göstergeler

SFM grafiğinde bir düşüş flama şekli oluşturdu ve düşüş momentumunun bu ay boyunca devam etmesi ihtimaliyle birlikte 0,0045 dolarda bulunan kilit destek noktasının üzerinde işlem görüyor. Bu, izlenecek bir sonraki kilit destek noktasının 0,0040 dolar olacağı anlamına gelir.

Teknik analiz, altcoin’deki kısa vadeli duyarlılığın düşüş eğiliminde olduğunu ve bu yazının yazıldığı sırada 13 düşüş sinyaline kıyasla 9 göstergenin yükseliş sinyali verdiğini gösteriyor.

Günlük EMA satış sinyalleri verirken, Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise 39’da bulunuyor.

30 veya daha düşük bir RSI, aşırı satım veya düşük değerli bir durumu gösterirken, 70’in üzerindeki bir değer, varlığın aşırı değerlendiğini veya aşırı satın alındığını gösterir.

FxEmpire

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin