featured

Bu altcoin’i tutan yatırımcılar dikkat! Yüzde 50 oranında bir düşüş daha yaşayabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dış faktörler küresel piyasaları ve kripto para birimlerini çoğu zaman etkiler. Bu durum mevcut gündemde de oldukça geçerli görünüyor. Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin, piyasanın genel durumundan oldukça fazla etkileniyor. Peki yatırımcılar, piyasa olumsuzlarla dolu iken nasıl bir yol izlemeli?

Litecoin daha da düşecek mi?

Bu yorumu yapmadan önce altcoin’in geçmişte nasıl bir performans gösterdiğine bakmak faydalı olacaktır. Litecoin, geçtiğimiz mayıs ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 388 dolara dokunduğundan beri şu ana benzer manzaralara birçok kez maruz kaldı.

Öncelikle altcoin, sekiz ayı aşkın bir süredir istikrarlı bir şekilde düşüş trendinde. Basit bir düzeltme olarak başlayan hareket, 2022 yılında da düşüş trendini sürdürmeye devam etti. Kritik seviyeleri kırmak için belli girişimler yaşanmasına rağmen altcoin, genellikle başarısız oldu.

altcoin LTC grafik

Şimdi ise teknik grafikler Litecoin’in daha da kötüye gidebileceğini gösteriyor. LTC için kritik direnç noktası 142 dolar seviyesinin üzerinde olsa da, ani direnci 123 dolardaki üst trend çizgisiyle aynı hizada bulunuyor.

56 dolar seviyesi neden bir olasılık?

Göreceli Güç Endeksi (RSI) dikkate alındığında, göstergenin yükseliş ve düşüş bölgelerindeki hareketi yorumlanabilir.

Haziran ayından bu yana, RSI ilk olarak Ağustos 2021 tarihine kadar 69 gün boyunca düşüş bölgesinde sıkışıp kaldı. Bunu takiben, 105 günlük bir süre boyunca ise altcoin esas olarak yükseliş bölgesinde kaldı.

Ardından ise aralık ve şubat ayları arasında gösterge 70 gün boyunca tarafsız çizginin altında kaldı.

İşte burada biraz ilginçleşiyor. RSI göstergesi 50 endeksibin altına düştüğünde 12 günlük bir boşluk dönemi vardı.

Ancak, 10 gün önce RSI tekrar bir düşüş yaşadı ve 11 gün boyunca 50 işaretinin altında kaldı. Bu nedenle, tekrarlanan bir model olasılığını göz önünde bulundurarak, Litecoin’in 27 Nisan 2022’ye kadar 69 gün boyunca düşüş bölgesinde kaldığını görebiliriz.

Ayrıca, Litecoin her iki düşüş eğilimi sırasında da 56,68 dolar ve 51,44 dolar seviyelerine düştü. Bu nedenle, %51 oranında yeni bir düşüşe daha tanık olunursa altcoin’in 56 dolara gerileyebileceği düşünülebilir.

Fiyat trendleri düşüşe işaret ederken, LTC yatırımcılarının kolayca korkup pes etmemesi nedeniyle bu önlenebilir. Tüm LTC sahiplerinin yaklaşık %84’ü altcoin’in yükseleceği yönünde işlemlere sahip.

Düşüş hareketleri sırasında ağa yeni yatırımcılar katılmış olsa da, uzun vadeli yatırımcıların sayısı da aralık ve şubat ayları arasında 1,06 milyon adet arttı.

Bu da yatırımcıların mevcut koşullar ne olursa olsun ağa olan inancının devam ettiğini gösteriyor. Kritik destek şu anda 104,36 dolar seviyesinde bulunuyor. Eğer altcoin, bu seviyenin altına düşerse 56 dolara gerilemesi beklenebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin