altcoin

Altcoin analizi: İşte bu haftanın en çok kazandıran en iyi 5 altcoini!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BeInCrypto, son 7 gün içinde kripto para piyasasında en çok artış gösteren ilk 5 altcoini sunuyor. Spesifik olarak ilgili dönem 10-16 Haziran 2023’tür. Altcoin terimi, Bitcoin (BTC) dışındaki kripto para birimlerini ifade etmektedir. Bu hafta en çok kazananlar olarak kripto haberlerini ve piyasa spot ışıklarını çalan ilk 5 kripto para birimi şunlardır:

  1. Kaspa (KAS) fiyatı yüzde 30,3 arttı
  2. Beldex (BDX) fiyatı yüzde 10,0 arttı
  3. KuCoin (KCS) fiyatı yüzde 7.0 arttı
  4. tomiNet (TOMI) fiyatı yüzde 6.6 arttı
  5. Maker (MKR) fiyatı yüzde 4.0 arttı

Kaspa (KAS) ilk 5 altcoin sıralamasında lider

KAS fiyatı, 6 Haziran 2023’te ulaşılan 0,0136 dolarlık dip seviyeden bu yana artıyor. Günlük mumun kapanışı 23 Mayıs mumundan daha yüksek olduğu için dip bir yükseliş sinyali sağladı. Böylece, KAS daha yüksek bir dip oluşturdu ve bir yükseliş trendi başlattı.

Takip eden günlerde, KAS fiyatı 0,0190 dolarlık önemli direnç seviyesini keskin bir şekilde kırdı ve daha yüksek bir tepe oluşturma sürecinde. Ancak mayıs ayı başlarında zirve yapan 0,0228 dolarlık dirençle karşılaştı. Aşılabilirse bir sonraki direnç 2 Nisan’da belirlenen 0,0428 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olacak.

Ancak yükseliş momentumu azalırsa, KAS 0,0193 dolardan 0,382 Fib geri çekilme seviyesine bir düzeltme yaşayabilir. Yukarıda bahsedilen direnç seviyesi ile çakışma halinde olan bu seviye, şimdi muhtemelen destek görevi görecek.

altcoin

Beldex (BDX) yükseliş eğilimini sürdürüyor

BDX fiyatı, ilk 5 kripto para listesinde de yer aldığı bir önceki haftadan itibaren yükseliş ivmesini korumayı başardı. Geçtiğimiz hafta altcoin, Mart 2023’ten bu yana yerinde duran düşen direnç çizgisinden (turuncu daire) çıkmayı başardı.

Yukarı yönlü hareket, bu hafta kırılan 0,052 dolarlık ilk dirence yol açtı. Şu anda BDX fiyatı, tarihsel olarak direnç ve destek olarak onaylanmış olan 0,055 dolarlık bir başka önemli alanla karşı karşıya (mavi oklar).

Kripto para biriminin yukarıda kırılması durumunda, bir sonraki direnç alanları 0,058 dolar ve 0,062 dolar seviyelerinde. Bununla birlikte eğer kırılırsa, bir düzeltme onu önce 0,052 dolar seviyesine, ardından 0,048 dolar ve 0,045 dolar seviyelerine götürebilir.

KuCoin (KCS) borsa FUD’una rağmen güçlü bir şekilde toparlandı

KuCoin borsası yerel tokenı KCS, 1 Aralık 2021’de 28,83 dolarlık ATH’sine ulaştığından beri uzun vadeli bir düşüş trendinde. Şimdiye kadarki ayı piyasası dip noktası 13 Kasım 2022’de 5,56 dolara ulaştı.

Bununla birlikte, Amerikan SEC’in düzenleyici eylemlerinin neden olduğu son borsa FUD’u KCS fiyatını etkiledi. Uzun vadeli desteğini 7,28 dolardan kaybetti. Token daha sonra neredeyse yeni bir düşük seviyeye gerileyerek 12 Haziran’da 5,85 dolara ulaştı. Ancak birkaç gün sonra güçlü bir sıçrama yaşandı ve KCS şu anda direnç olarak hareket eden 7,28 dolar alanını yeniden test ediyor.

Bu hareketin sadece düşüş eğilimli bir yeniden test olduğu ortaya çıkmazsa ve seviye geri kazanılırsa KCS fiyatı 7,73 dolara ve hatta potansiyel olarak 9 dolarlık bir sonraki önemli alana yükselebilir. Ancak düşüş senaryosu gerçekleşirse KCS fiyatı devam eden döngünün yeni düşük seviyelerine ulaşabilir.

TOMI fiyatı yükseliş eğilimini sonlandırmadı

TOMI tokenı, önceki haftanın en iyi 5 kripto para biriminde de yer almıştı. O zamanlar potansiyel olarak yeni bir ATH’ye yol açabilecek etkileyici büyüme parabolüne bakmıştık.

Ancak parabolik trend sürdürülemedi ve TOMI’nin fiyatı düştü. Bununla birlikte küçük bir düzeltme yalnızca 0,382 Fib geri çekilme seviyesinin 4,17 dolarda onaylanmasına yol açtı. TOMI daha sonra güçlü bir şekilde toparlandı. Şu anda Ocak 2023’ten bu yana yerinde olan parabolik destek hattının aşağı yönlü bir yeniden testini yapıyor.

Bir ret gerçekleşirse ve TOMI fiyatı yukarıda belirtilen desteği 4,17 dolarda kaybederse bir sonraki destek 3,41 dolar seviyesi olacaktır. Bununla birlikte altcoin yükseliş trendini yeniden inşa etmeyi başarırsa yeni bir parabol başlatabilir ve yakında bir sonraki ATH’ye ulaşabilir.

Maker (MKR) önemli bir destek seviyesini savunuyor

MKR fiyatı da KCS gibi uzun vadeli bir düşüş trendi içinde. Altcoin, ATH’sine 3 Mayıs 2021’de 6292 dolardan ulaştı ve o zamandan beri düşmeye devam ediyor. Şimdiye kadar bu döngünün dibine 3 Ocak 2023’te 502 dolardan ulaşıldı.

Ancak kripto para piyasasındaki son gelişmeler MKR fiyatını 10 Haziran’da 511 dolarla biraz daha yüksek bir seviyeye getirdi. O günkü uzun alt fitil alım baskısının arttığına işaret etti ve altcoin bir sıçrama başlattı.

Şu anda altcoinin fiyati bir sonraki direnci 653 dolardan kırmış durumda. Yukarı yönlü hareket devam ederse bir sonraki daha küçük direnç alanları sırasıyla 683 dolar, 726 dolar ve 802 dolar olacak. Öte yandan MKR fiyatı düşerse 615 dolarlık uzun vadeli destek kayıpları sınırlamalıdır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin