featured

Algıya inat, Bitcoin enerji tüketimi bu yılın ilk çeyreğinde düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto ekosistemi için en çok endişelenen konulardan biri de enerji tüketimiydi. Özellikle de Bitcoin enerji tüketimi sürekli bir koz olarak kullanılıyordu. Aslında dünyada o kadar fazla boşa enerji sarfiyatı var ki, yine de Bitcoin’e karşıt görüş olmak adına dillendiriliyordu.

Her ne kadar karşı çıksalarda 2022 yılının ilk çeyreğinde oranların ne kadar düştüğü görüldü. Bitcoin (BTC) gibi İş Kanıtı (PoW) kripto para birimlerinin ekolojik etkisine ilişkin endişeler arttıkça , en son veriler en büyük kripto blok zincirinin çevreye o kadar da zarar vermeyeceğini gösteriyor.

Bitcoin Madencilik Konseyi (BMC) tarafından 25 Nisan’da bir rapor yayınlandı. Bitcoin ağının elektrik kullanımının 2022’nin ilk çeyreğinde bir yıl önceki aynı döneme göre %25’e kadar düştüğü ortaya çıktı. Bitcoin enerji tüketimi tarafında da iyileşme yaşadı.

BMC, dünya çapındaki Bitcoin ağının %50’sini veya 100.0 exahash’ı (EH) oluşturduğu bildirilen 44 Bitcoin madencilik şirketini bir araya getiren bir gruptur. En son raporu, elektrik tüketimi, enerji kaynakları ve hashrate açısından üye şirketler arasında yapılan bir anketin sonucudur.

Bitcoin enerji tüketiminde 4’te 1 oranında azalma var

Bitcoin enerji tüketimi, yeni geliştirilen doğal kaynaklar sayesinde daha da düştü. Bu gelecek yıllarda enerjinin daha az kullanılmasının önünü açabilir. Grubun önde gelen isimlerinden ve MicroStrategy CEO’su Michael Saylor,

“2022’nin ilk çeyreğinde, Bitcoin Ağının hash gücü ve ilgili güvenliği yıllık bazda %23 artarken enerji kullanımı %25 azaldı. Yarı iletken teknolojisindeki gelişmeler, Kuzey Amerika madenciliğinin hızlı genişlemesi, Çin çıkışı ve sürdürülebilir enerji ve modern Bitcoin madenciliği tekniklerinin dünya çapında benimsenmesi nedeniyle verimlilikte yıllık bazda %63 artış gözlemledik.”

Basitçe söylemek gerekirse, Bitcoin madenciliği hash oranı yıldan yıla (yıllık) %23 arttı ve enerji kullanımı %63 verimlilik artışı nedeniyle yıllık %25 düştü. Bu arada rapor, Bitcoin’in “önemsiz miktarda küresel enerji (16bps) kullandığını ve ihmal edilebilir karbon emisyonları (8bps) ürettiğini ve ayrıca “% 58 sürdürülebilir enerji karışımı ile sürdürülebilirlikte endüstri lideri” olduğunu da gösterdi.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin