featured

ADA, Şubat ayında hedefi olan 1 dolara ulaşabilecek mi? İşte yükselişi destekleyen faktörler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA) ağı, Ethereum (ETH) gibi yerleşik varlıkları aşmayı amaçlayan hızlandırılmış ağ geliştirme ile en umut verici kripto para birimi projeleri arasında yer alıyor. Bu ağ etkinliğinin ADA’nın değerini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Yılın başından bu yana ADA, fiyatı düşürmeye yönelik aşağı yönlü girişimlere rağmen, yükseliş eğilimi göstererek yılın en yüksek seviyesi olan 0,39 dolara ulaştı. Ancak fiyat, şu anda boğaların üstesinden gelmesi zor olan 0,40 dolar seviyesinde bir dirençle karşı karşıya. Bu seviye aşılırsa, muhtemelen yükseliş devam edecek ve 1 dolar hedefine doğru hızla ilerlenecektir.

Gözde altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 0,39 dolar civarında işlem görüyor ve son 24 saat içinde %1’in üzerinde değer kazandı.

ADA

Yükseliş hissine rağmen yatırımcılar, 1 dolara ulaşma yolunda çok önemli bir engel olan 0,40 dolarlık direnç konusunda temkinli. 1 dolar seviyesinin geri kazanılmasını destekleyen birkaç önemli faktör var.

Djed stablecoin’in ADA fiyatı üzerindeki etkisi

Gözde altcoin’in değerini artırabilecek en önemli faktörlerden biri, Djed stablecoin’in Ocak ayının son haftasında piyasaya sürülmesinin beklenmesidir. Özellikle stablecoin’in, DeFi alanında blockchain etkinliğinin önemli bir göstergesi olan ağın TVL metriğini artırarak Cardano’nun beklentilerini önemli ölçüde iyileştireceği tahmin ediliyor.

Cardano, piyasa değerine göre kripto para birimleri arasında sekizinci sırada yer alsa da, DeFi projeleri arasındaki TVL’si 27. sırada yer alıyor. Bu tutarsızlık, yatırımcılar arasında belirsizliğe neden oldu. Ancak, TVL’deki bir artış, ADA’yı yatırımcılar için daha çekici hâle getirebilir.

Bu durumda altcoin’in değeri, bu stablecoin piyasaya sürüldükten sonra yükseliş yaşayabilir.

Piyasa, Terra (LUNA) ekosistem çökmesi gibi stablecoin çöküşleriyle ilgili önemli kayıplarla karşı karşıya kaldığından, Djed stablecoin’in piyasaya sürülmesiyle ilgili hâlâ belirsizlik olduğunu belirtmek önemlidir. Ek olarak, Djed itibari para birimi tarafından değil, istikrarını etkileyebilecek Cardano tarafından desteklenmektedir. Bununla birlikte, bu endişelere rağmen, bu stablecoin’in piyasaya sürülmesinin ADA üzerinde olumlu bir etkisi olması bekleniyor.

Cardano’nun sürdürülebilir gelişimi

Cardano ağı, potansiyel olarak token’ın değerini 1 dolara çıkarabilecek başka önemli gelişmelere de sahip. Örneğin ekip, yenilikçi bir Python programlama dili olan Eopsin’de yazılmış ilk akıllı sözleşmeyi ortaya çıkarmak ve Plutus akıllı sözleşmelerine yeni yerleşik işlevler eklemek için bir yükseltme üzerinde çalışıyor. Özellikle, ağda akıllı sözleşme özelliğinin etkinleştirilmesinden bu yana, metrik 4,000 sınırını aştı.

14 Şubat’ta ağ, Plutus’un Schnorr ve ECDSA (Eliptik Eğri Dijital İmza Algoritması) imzalarını desteklemesini sağlayacak bir güncelleme yayınlayacak. Bu dijital imzalar daha küçük, işlenmesi daha hızlı ve taklit edilmesi daha zor olarak lanse edildi. Bunlar, sonunda geliştiricilerin daha fazla imza tasarımına erişmesine yardımcı olacak.

Artan geliştirme girişimleri ve olumlu teknik analiz, şimdiden daha fazla kullanıcının Cardano ağından yararlanmasına neden oluyor. Finbold tarafından bildirildiği üzere Cardano, yılın ilk ayında 51.868 cüzdan eklemişti.

ADA teknik analiz

Bu arada, gözde altcoin’in günlük grafiğindeki 12 gösterge “satın al” işaretinde ve genel olarak yükseliş destekleniyor.

Teknik göstergeler genel olarak olumlu Dolayısıyla 1 dolar hedefine ulaşma olasılığı oldukça yüksek.

FinanceInBold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin