featured

Piyasa toparlanmaya başlamışken ADA satın almanın tam zamanı olabilir! İşte nedeni…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan ADA, yaşadığı sert fiyat düşüşüne rağmen hâlâ yatırımcıların gözdelerinden bir tanesi. Peki, kripto para piyasası şu anda toparlanmaya başlamışken bu altcoin’i satın almak iyi bir tercih midir?

Cardano nedir?

Cardano, teknik olarak üstün, güvenli ve ölçeklenebilir bir blockchain ağıdır. Ethereum’un kurucularından Charles Hoskinson, 2017’de Cardano’yu kurdu. Proof-of-Stake konsensüs tekniği bu blockchain tarafından da kullanılıyor.

ADA, Cardano’nun yerel token’ı ve ağ simgesidir. Cardano’yu benzersiz kılan, blockchain’inin sürekli olarak geliştirildiği kanıta dayalı metodolojisidir. Bilim adamları bu blockchain üzerinde çalışıyor ve mevcut kusurları değerlendiriyor.

Fiyatta neler oluyor?

Kripto piyasası şimdiden toparlanmaya başladı. Bazı token’lar geçtiğimiz hafta çoktan %100’lük rallilerini yaptı. Bununla birlikte, ADA zar zor %9 oranında yükseldi. Şu anda 0,45 dolar ile 0,50 dolar arasında sınırlandırılan konsolidasyon alanının hemen üzerinde işlem görüyor.

ADA grafik

İyi temellere sahip olan gecikmeli kripto para birimleri, piyasadaki yükseliş eğilimi gücünü gösterdiğinde genellikle fiyatlarda da patlama yaşar. Gecikmiş kriptolara iyi bir örnek XRP’dir.

ADA fiyatının şimdi 0,50 dolar civarında olduğunu göz önünde bulundurursak, piyasanın bir yükseliş trendi oluşturması durumunda büyük bir patlama görebiliriz.

Sırada ne var?

Altcoin için ilk belirgin hedef, 0,65 dolar seviyesine bulunan direnç noktası olacaktır. Buraya ulaşılması durumunda 2 farklı senaryo ile karşı karşıya kalabiliriz.

Bunlardan ilki, fiyatın bu direnç noktasına ulaşmasının ardından 0,55 dolara geri çekilmesidir.

İkincisi ise, fiyat 0,65 dolardaki direnç noktasını kırmayı başaracak ve buradan daha yüksek değerlere ulaşmak amacıyla hareketine devam edecek.

Eğer birinci senaryo gerçekleşirse bu,  tüm kripto piyasasının yana doğru gittiği anlamına gelir. Yani henüz gerçek bir trend oluşmamıştır ve Bitcoin hâlâ 20,000 dolar ila 23,000 dolar arasında işlem görüyordur.

Ancak ikinci senaryo gerçekleşirse, bu kripto piyasasının yeniden kesin olarak yükselişe geçtiği anlamına gelir. Yatırımcıların güveni geri gelmiştir ve bu da piyasada daha güçlü satın alma faaliyetlerinin başladığının bir göstergesidir.

Altcoin’in 0,65 doları başarılı bir şekilde kırması ile bir sonraki fiyat hedefleri 0,78 dolar ve 0,90 dolar seviyeleri olacaktır.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin