featured

ADA fiyatı, bir geri dönüş potansiyeline sahip mi? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano’nun (ADA) ​​yukarı kanal yörüngesi, son birkaç gün içinde beklenen bir düşüş eğilimi gördü. Hayati olarak kritik olan 0,53 dolar seviyesinin kaybedilmesi altcoin’in 20 ile 50 EMA seviyelerinin altına düşüşü tetikledi.

Fiyat hareketi Bollinger Bantları’nın alt bandına yaklaşırken, boğalar artık aşağı yönlü volatil kırılmayı daraltmayı hedefleyebilir.

Bu yazının yazıldığı sırada ADA, 0,4639 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saatte yaklaşık olarak %1,41 oranında artış kaydettiği anlamına geliyor.

ADA günlük fiyat grafiği analizi:

Önceki modelin kırılması, ADA’nın günlük grafiğinde dik bir yukarı kanal toparlanmasına dönüştü. Ayrıca fiyat hareketi, modeli terk etmeden önce iki hafta boyunca yukarı kanalın alt trend çizgisini defalarca test etmeye devam etti.

altcoin ADA grafik

Sonraki kırılma, aşağı yönlü bir kenar ortaya çıkarmak için altcoin’in sıkma aşamasını kırdı. 0,47 dolar seviyesinin üzerinde zorlayıcı bir kapanış, fiyatın önümüzdeki seanslarda Bollinger Bantları’nın temel çizgisini yeniden test etmesine yardımcı olabilir. Ancak son satış hacimleri alış emirlerinden çok daha yüksek.

Bu nedenle mevcut mum çubuğu, kısa vadeli bir trend dönüşü olasılığını doğrulamak için ani direncinin üzerinde sağlam bir kapanış bulmalıdır.

Bu arada, 20 ile 50 EMA seviyelerindeki düşüş eğilimi, trendi yönlendirmek için ayıları ön plana çıkardı. 0,44 dolar seviyesinin altında bir kapanış gerçekleşmesi durumunda satış hareketleri hızlanacaktır.

Teknik göstergeler

Göreceli Güç Endeksi (RSI), 35 işaretinde destek bulurken görünür bir düşüş pozisyonu aldı. Dengenin altında sürekli bir pozisyon, satıcıların anlık trendi kontrol etmesine yardımcı olabilir.

Ayrıca, Chaikin Para Akışı (CMF), sıfır seviyesinden sert bir şekilde düştükten sonra satıcılar lehine oldu. Bunun üzerine, MACD çizgisi (mavi) bir ay sonra sıfırın altına düştü.

Sonuç olarak

Yakın vadeli EMA’ların ve göstergelerin altındaki konumun yanı sıra yukarı kanaldan düşüş eğilimi, olumsuz hareketlerin devam edebileceğine işaret ediyor. ADA alıcıları, 0,44 dolarda bulunan destek noktasını korurken bir sıkıştırma aşamasını ilerletebilir. Potansiyel hedefler yukarıdakiyle aynı kalacaktır.

Bununla birlikte yatırımcılar, kârlı bir hamle yapmak için Bitcoin’in hareketini ve daha geniş pazar üzerindeki etkilerini yakından takip etmelidir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin