featured

ADA ayıları geri döndü, tasfiyeler dikkat çekti! Yatırımcılar hamle yapmadan önce dikkat etmeli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası ve gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ADA, bugün ayıların baskısı altında. Bugünün ABD tarım dışı maaş bordrosu rakamları öncesinde yatırımcı endişesi ağırlık kazandı.

ADA, bu sabah ayıların kontrolündeyken, yeniden büyük kayıplar yaşama olasılığıyla karşı karşıya. Bugün yaşanan gerileme, Fed’in yakın vadeli faiz oranı yörüngesini belirleyecek ABD tarım dışı bordro rakamları sebebiyle yaşanmış olabilir.

Temel teknik göstergeler yükselişte ve fiyat, 100 günlük EMA seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Perşembe günü, ADA %6,47 oranında bir ralli yaptı. Çarşamba gününden itibaren %11,99’luk bir düşüşü kısmen tersine çeviren altcoin, günü 0,5872 dolardan kapattı.

ABD için hayal kırıklığı yaratan tarım dışı maaş bordrosu rakamlarından kaynaklanan duyarlılık riski, NASDAQ için yükseliş sağladı. Kripto pazarını yönlendirecek önemli bir haber olmadan, kripto pazarının NASDAQ ile yeniden birleşmesi perşembe günü devam etti ve yukarı yönlü bir hareket yaşanmasına sebep oldu.

Bu sabah, bugünün ABD tarım dışı maaş bordrosu rakamları öncesindeki endişe, yatırımcıların daha riskli varlıklara yönelik iştahını baskıladı.

Tasfiyeler dikkat çekiyor

Toplam tasfiyelerin hızı, bu sabah düşüş eğilimini yansıtarak arttı.

Son 24 saatteki toplam ADA tasfiyeleri 2,55 milyon dolardı. Son bir saat içinde, toplam tasfiyeler 0,232 milyon dolar oldu ve bu da piyasa koşullarının kötüleştiğini gösteriyor.

ADA grafik

Tasfiye rakamları yatırımcıların ilgisini çekecek olsa da, Vasil Hard Fork’a yönelik duyarlılık ve Cardano geliştirme faaliyetinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığına dair raporlar ADA pozitifliğini koruyor.

Cardano’nun TVL değeri de oldukça pozitif.

Defi Llama’ya göre, Cardano’nun TVL’si %2,33 oranında bir artış yaşayarak 135,52 milyon dolara yükseldi.

Cardano fiyat hareketi

Bu yazının yazıldığı sırada ADA, 4,14 oranında bir düşüş yaşadı ve 0,5629 dolardan işlem görüyor.

Güne oldukça karmaşık başlayan gözde altcoin, 0,5613 dolara düşmeden önce 0,6048 dolara kadar yükselmişti.

Teknik göstergeler

ADA’nın, ilk büyük direnç noktası olan 0,6069 doları test edebilmesi için 0,5778 dolar civarında işşem görmeye devam etmesi gerekiyor. Altcoin’in 0,60 dolar seviyelerine geri dönebilmesi için genel olarak kripto para piyasasında olumlu bir hissiyat oluşmasına ihtiyacı olacaktır.

Uzatılmış bir ralli durumunda altcoin, bir sonraki büyük direnç noktası olan 0,6269 doları test edebilir.

Öt yandan 0,5778 dolar seviyelerinin korunamaması durumunda ilk önce 0,5582 dolarda bulunan destek noktasına daha sonra ise 0,5289 dolara doğru bir düşüş yaşanabilir.

EMA’lar ve 4 saatlik mum grafiği bir yükseliş sinyali gönderiyor. Bu yazının yazıldığı sırada altcoin, 0,5557 dolar seviyesindeki 100 günlük EMA’nın üzerinde işlem görüyor. Bu sabah, 50 günlük EMA ile 100 günlük EMA ile birleşti.

50 günlük EMA’nın 100 günlük EMA üzerinden yükseliş eğilimi, 0,60 dolara doğru bir ralliyi tetikleyecektir.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin