Piyasa bir salıdırı daha gördü: Kripto piyasa yapıcısı Wintermute saldırıya uğradı

Acala’nın stablecoin’i saldırı sonrasında büyük çöküş gördü…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Acala Network’ün yerel stablecoin’i aUSD, bilgisayar korsanlarının saldırısına maruz kalmıştı. Hafta sonu gelen saldırı sonrasında ise platform büyük bir darbe aldı. Yeni dağıtılan bir likidite havuzundaki bir hatayı kullanan saldırganlar 1,28 milyardan fazla tokeni yeniden var etti.

Korsaların faydalandığı açıktan sonra ortaya çıkan süper enflasyon ile beraber stablecoin fiyatında büyük ölçüde çöküş yaşandı.

Acala, çalınan fonların parachain’den ayrılmasını önlemek için zincir üstü takasları, Polkadot çapraz zincir iletişimini ve oracle fiyat beslemelerini duraklatarak ağı hızla bakım moduna geçirdi. Peki nasıl bir sonuç doğdu?

Acala ABD doları karşısında sıfırlandı

Acala Network’ün yerel stabilcoini Acala USD (aUSD) sıfıra düştü. Pazar günü, Polkadot’un merkezi olmayan finans merkezi Acala Network, yerel stablecoin aUSD’nin hedeflenen 1 dolardan etkin bir şekilde sıfıra düştüğünü gören ciddi bir istismar yaşadı. Acala dün Twitter’da, “Sorunu, iBTC/aUSD likidite havuzunun yanlış yapılandırılması olarak belirledik. Bu, önemli miktarda aUSD’nin hatalı basılmasına neden oldu” açıklamasını yaptı.

Zincir üzerindeki verilere göre, bir bilgisayar korsanı yanlışlıkla yaklaşık 1,28 milyar USD token bastı. Ardından Acala’nın yerel token ACA’sı ve diğer dört token için küçük bir kesri takas etti. 

Olaydan kısa bir süre sonra Acala, parachain’i bakım moduna aldı ve takasları, zincirler arası işlemleri ve oracle fiyat beslemelerini duraklattı. Bilgisayar korsanını ağda yaklaşık 1,27 milyar değersiz aUSD tokeni basmış oldu.

Çalınan fonların toplamının, USD’nin depeg’inde kaybedilen değeri hesaba katmadan, 10 milyon dolardan az olduğu düşünülüyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin