Circle, iflas eden banka sonrasında rezervinin hazır olduğunu açıkladı

Uzmanlar, Circle ve şirketin stablecoin’i USDC karşısında yatırımcıları uyarıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Stablecoin’ler bir türlü gündemden düşmüyor. Terra’nın UST olayından sonra hemen hemen her gün haberler çıkıyor. Diğer sabit varlıklarında tehlike altında olduğunu düşünen bir kesimin olduğu apaçık ortada. Ancak şirketler ise güvenliğinin tam olduğunu söylüyor.

Önemli bir yazar ve gazeteci olan Matt Taibbi, USDC’ye yatırım yapmaya karşı sert bir makale yazdı. Circle’ın rezerv fonlarının tek karşı tarafı olduğuna işaret eden Taibbi, Circle’ın Rezerv Fonunun sahiplerine değil şirkete ait olacağını açıkladı.

Taibbi, iflas durumunda müşterilerin genel teminatsız alacaklılar olarak muamele göreceğini açıkladığında Circle’ın Coinbase ile aynı tür piyasa enkazına neden olabileceğine inanıyor.

USDC sahipleri ne Kadar korunuyor?  

Yazar ve gazeteci olan Matt Taibbi, Circle şirketi hakkında önemli paylaşımlarda bulundu. Taibbi,

“USDC’nin kayıt beyanında bazı önemli kırmızı bayraklara sahip. Kayıt beyanlarındaki bir alıntı, hisseler yalnızca Circle Internet Financial tarafından satın alınabilir.”

Taibbi, böyle bir maddenin son derece olağandışı olduğuna ve USDC sahipleri için kötü sonuçlara yol açabileceğine inanıyor. Madde, Circle’ı fonun tek karşı tarafı yapıyor ve sonuç olarak, rezervin tüm fonları onlara ait olacaktı.

Taibbi, iflası çevreleyen sorunların tüm kripto para piyasasının karşı karşıya olduğu en büyük ikilem olduğuna inanıyor. 3AC, Voyager ve Celsius ile son zamanlarda yaşanan olaylar göz önüne alındığında, USDC sahiplerinin iflas riski taşıyıp taşımadığı çok önemli bir konudur.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin