ABD'nin 300 yıllık köklü kurumundan dikkat çeken kripto para hamlesi!
ABD'nin 300 yıllık köklü kurumundan dikkat çeken kripto para hamlesi!

ABD’nin en eski bankası kripto para alanına adım attı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’nin en eski bankası BNY Mellon, bir “Dijital Varlıklar Birimi” oluşturarak Bitcoin ve kripto para arenasına girdiğini duyurdu. New York merkezli banka, 41 trilyon dolardan fazla varlığa sahip bir emanetçi ve yönetim altında 2 trilyon dolarlık varlığa sahip. The Wall Street Journal, bankanın bu hamlesiyle varlık yönetimi müşterileri adına Bitcoin çıkaracağı, tutacağı ve aktaracağını bildirdi.

ABD’nin en eski bankası kripto para sektöründe

Duyuruya göre, Dijital Varlıklar Birimi, “dijital varlıkları aktarmak, saklamak ve yayınlamak için güvenli bir altyapı sağlamayı planladığını” söyleyen Mike Demissie tarafından yönetiliyor.

Amerika’nın en eski bankası BNY Mellon, küresel finans sistemine derin bir şekilde bağlı. Bu, piyasaya giren köklü bir kurumun Bitcoin’i diğer pek çok kişi için temelde aşağıladığı ve ABD hükümetinden gelen boğucu düzenlemelerin olası olmadığını öne sürdüğü için duyuruyu inanılmaz derecede yükseliş yönlü hale getiriyor.

Profesyonel finans trader’ı Jonathan Leader, Bitcoin Magazine’e şöyle konuştu:

”Düzenleme riski artık ortadan kalktı. Hükümet BTC’ye sert bir şekilde müdahale etmeyi planlıyor olsaydı, BNY dahil olmazdı. Daha fazla düzenleme olacağına eminim, ancak artık yasaklama masanın dışında.”

Bu hareket, kurumların kesinlikle Bitcoin alanına girdiğine ve bir şekilde bunun benimsenmeyi hızlandıracağına işaret ediyor.

Kurumların hücumu sürüyor

Örneğin, büyük bir hedge fonunun Bitcoin ile etkileşime geçebilmesi için fizibilite önemli ölçüde arttı. Bu fonun tüm varlıkları BNY Mellon gözetiminde olabilir ve bu hareketten önce, bir keşif komitesi kurması ve Coinbase veya Gemini gibi kripto para birimi borsalarında hesap açma konusunda karar vericiler satması gerekecekti. Bu zor bir satış olurdu. Şimdi, bu velayet BNY Mellon tarafından sunuluyor ve Bitcoin ile işlem yapmak çok daha kolay olacak.

ABD düzenleyici cephesinde ne olacağını söylemek için henüz çok erken, ancak bu gibi hareketler Bitcoin savunucularının kutlama yapması için bir neden. Düzenleyicilerin ileriye dönük dostane ve mantıklı düzenlemeler üzerinde piyasa ile çalışmaya devam edeceklerini ummak için artık bir nedenimiz daha var.

bitcoinmagazine


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin