ABD'nin en büyük şehirlerinde Bitcoin konulu billboard çalışmaları sergileniyor: Amaç BTC'nin mesajını halka ulaştırmak...
ABD'nin en büyük şehirlerinde Bitcoin konulu billboard çalışmaları sergileniyor: Amaç BTC'nin mesajını halka ulaştırmak...

ABD’nin en büyük şehirlerinde Bitcoin konulu billboard çalışmaları sergileniyor: Amaç BTC’nin mesajını halka ulaştırmak…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – “Cryptograffiti” olarak bilinen bir sokak sanatçısı, geçen ay Amerika’daki bazı şehirlerde Bitcoin reklam panoları hazırladı.

Bu reklam panoları Philadelphia, New York, Boston ve Chicago dahil Amerika’da Federal Rezerv Bankası bulunan 12 şehirde sergileniyor. Reklam panolarının her biri Bitcoin’i insanlar için finansal istikrar sağlayan bir alternatif olarak öneriyor.

Reklam panoları “Gücü Geri Alın”, “Bu Bozuk Sistemden Çıkın” ve “Barışçıl Bir Devrim” gibi sloganlar barındırıyor.

Kampanya, 1970’lerde altın standardının kaldırılmasının ardından ABD hükümetinin politikalarını eleştiriyor. Aynı zamanda Bitcoin’i alternatif bir para sistemi olarak tanıtıyor.

Cryptograffiti, konuyla ilgili Twitter’tan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ne kadar para basılabileceğine dair bir sınır olmadan, artık sınırsız miktarda dolar yaratmakta özgürdü. Fed para bastığında enflasyon oluşuyor ve fiyatlar yükseliyor. Çünkü doların değeri azalıyor.

Cryptograffiti’nin Bitcoin ideolojisi

Cryptograffiti’nin kişisel amacı parayı ülkeden bağımsız hale getirebilmek. Ve daha fazla insanın bu ideolojiye inanmasını istiyor. Kendisi bunu yapmak için de sanata yöneldi.

Bitcoin topluluğundaki pek çok kişi kendini özgürlükçü olarak tanımlasa da Cryptograffiti kendisini bu şekilde ifade etmiyor. Fakat bu reklam panolarının arkasındaki ilhamın büyük ölçüde özgürlükçü düşünceden aldığını kabul ediyor. Özellikle ABD Merkez Bankası’nın sonsuza kadar para basmaması gerektiği fikri…

Tüm bunların gerçekten temelinde enflasyonla ilgili sorunlar var. Pek çok insanın ekonomiyle ilgili verdikleri istatistiklere güvenmediğini fark ettim.

Ancak Cryptograffiti’nin tanımladığı “Bitcoin devrimi” tekme ve çığlıklar eşliğinde sokaklara dökülmek üzere değil. Bunun yerine, yeni gelenleri alternatif bir gerçekliğe çekmeye çalışacak işine sessizce devam ediyor.

Bitcoin’cilerin yaptığı şey, bu yeni varoluşu inşa etmek ve sokaklara çıkıp protesto etmek yerine bunu cüzdanlarıyla yapmak.

Ancak Cryptograffiti, herkesin dikkatini çekmesi umuduyla sanatını yapmıyor. Aklında bir hedef pazar var: Bitcoin’in vaadini henüz kabul etmemiş kitleler.

Cryptograffiti’nin billboard sanatı, Bitcoin’in mesajını ve vaadini, insanların anlayabileceği bir şekilde işçi sınıfı topluluklarına ulaştırmak için tasarlanıyor.

O bir programcı ya da kodlayıcı değil, ancak Bitcoin’e ilk yıllarından beri inanıyordu ve amacını desteklemek için üzerine düşeni yapmak istiyordu. Bir sanatçı olarak Cryptograffiti, Bitcoin’in mekaniğini tartışmayı başkalarına bırakıyor, bunun yerine Bitcoin’in özünü yakalamaya odaklanıyor.

Çalışmamın amacı bu kavramlardan bazılarını ve oldukça karmaşık olan jargonu daha fazla insanın anlayabilmesi için biraz basitleştirmek.

Kurumsal para daha önce hiç görülmemiş bir miktarda Bitcoin’e akarken, Cryptograffiti bunun yerine sıradan kişilere odaklanıyor. Bitcoin’in ona en çok ihtiyaç duyan insanlara, yaşadıkları yer, sosyal çevreleri veya koşulları nedeniyle henüz ulaşmadığını savunuyor: “Halkın parası olması gerekiyordu.” diyor.

Bu tür bir girişim, zengin vatandaşların yaşadığı Londra gibi yüksek gelirli bölgeleri hedefleyen reklam panosu kampanyalarına benzemiyor.

Amerika’da görülen Bitcoin reklam panoları, ihtiyacı olanlara yardım etmek için Bitcoin’i ilk kez kullanmaya çalışmıyor. Cryptograffiti, birkaç yıl önce Venezuela sınırına da bir duvar resmi çizmişti.

Amacı, mültecilerin, Venezuela’nın felç eden enflasyon sorunlarına karşı bir önlem olarak veya ülkeyi tamamen terk etmenin bir yolu olarak Bitcoin’i nasıl kendi yararlarına kullanabilecekleri konusunda farkındalık yaratmaktı.

Duvar resminde Başkan Maduro’yu çizen sanatçı, başkanın ağzını #AirdropVenezuela hashtagiyle kapatarak, Maduro rejimi altında Venezuelalıların maruz kaldığı siyasi ve ekonomik baskıyı hafifletmeye yardımcı olmaya çalıştı.

Cryptograffiti’ye göre duvar resmi, Venezuelalılar için Başkan Maduro’yu “kelimenin tam anlamıyla ve mecazi olarak” yıkmanın bir yolunu temsil ediyor.

Cryptograffiti, halihazırda ezilen Venezuelalıları desteklemek ve ABD hükümetinin para politikasını hedef almak için Bitcoin’den yararlanıyor. Çalışmaları, Bitcoin dünyanın her yerinden ihtiyacı olanlar için daha erişilebilir hale gelene kadar devam edecek.

Görmek istediğim şey, insanların Bitcoin’e girmesini mümkün olduğunca ‘lezzetli’ hale getirmek, böylece sıradan insanlara daha açık hale getirmek.

Cryptograffiti, finans dünyasında devrim yaratmaya çalışmanın yanı sıra, Bitcoin’in yaratıcı endüstrilerdeki meslektaşlarını destekleyebileceği yollar da arıyor. Özellikle, Lightning ödemelerinin diğer sanatçıların Bitcoin ile geçimini sağlayacağına dair büyük umutları var.

Lightning ödemeleri ve genel olarak mikro ödemelerin sanatçılara nasıl yardımcı olabileceği konusunda gerçekten iyimserim.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin