ABD’de pek çok vatandaş devletin dağıttığı 1.200 dolarla kripto para alıyor!
ABD’de pek çok vatandaş devletin dağıttığı 1.200 dolarla kripto para alıyor!

ABD’de pek çok vatandaş devletin dağıttığı 1.200 dolarla kripto para alıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Koronavirüs pandemisi tüm dünyayı etkisi altına aldı. Pek çok hükümet halkın maddi gücünü toparlayabilmek adına mali planlar açıklıyor. Bu alanda başı çeken dünyanın en büyük ekonomisi ABD, bazı vatandaşlarına 1.200 dolarlık çekler dağıtmaya başladı. Pek çok kişinin bu çeklerini kripto para birimlerine dönüştürdüğü ortaya çıktı.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong tarafından yapılan açıklamaya göre içlerinde 1.200 dolarlık mevduat bulunan kripto cüzdanları sayısında büyük bir yükseliş kaydedildi.

Yardım almaya uygun Amerikan vatadanşları, salgının zorluklarıyla başa çıkmak için 1.200 dolar tutarında banka çekleri temin edebiliyorlar.

ABD hükümetinin dağıttığı yardımla kripto para alıyorlar

Daha önce, ABD hükümeti ekonomiyi canlandırmak ve vatandaşların salgınla mücadelesine yardımcı olmak için 2,2 trilyon dolarlık bir teşvik paketi açıklamıştı. Hükümet daha sonra uygun vatandaşlara bir kereye mahsus olmak üzere 1.200 dolar ödeme yapacağını açıkladı.

Bazı politikacı ve uzmanlar bir kerelik ödemenin bazı insanlar için yeterli olmayacağını ve salgın sona erene kadar vatandaşlara her ay teşvik ödemesi yapılması gerektiğini savunmuştu. Coinbase’in iddiası geçerliyse kripto para biriminin piyasa değeri, halving olayı yaklaştıkça artmayı sürdürebilir.

Ülkede işsiz sayısı 22 milyonu geçti

ABD’de şimdiye kadar 22 milyon insanın işsiz kaldığı açıklandı. Sokağa çıkma yasakları ve küresel salgın nedeniyle işsizlik oranı katlanarak artıyor. Devlet işsizlik ofislerindeki yoğunluk çok ciddi boyutlara ulaşırken işsizlik ödemelerini alamayan binlerce vatandaş olduğu aktarıldı.

1.200 dolarlık yardım çeklerinin hâlâ herkese ulaşamama sebebinin ise Başkan Trump’ın bütün çeklere imza atmak istemesi olduğu düşünülüyor. Kısa bir süre önce Dünya Sağlık Örgütü’ne sağlanan yardımların askıya aldığını açıklayan Trump, organizasyonun salgını durdurmak için yeterince erken davranmadığı ve ABD’ye karşı yeterince şeffaf olmadığını öne sürmüştü.

coinnounce

Bitcoin halving öncesinde bazı veriler alarm veriyor


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin