ABD senatörü, para politikasında kriptoyu dahil edeceklerini söyledi

ABD senatörü, para politikasında kriptoyu dahil edeceklerini söyledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasadaki yaşanan dalgalanmalar gergin ortamı devam ettiriyor. Bu durum yatırımcılar kadar üst kurumlardan da takip ediliyor. Son olarak yaşanılan gerginliğin ardından önemli açıklamalar geldi.

ABD Senatörü Bill Hagerty, FED’i hedef göstererek sessizliği bozdu. Senatör, Altı Aylık Para Politikası Raporu duruşması sırasında Fed Başkanı ile kripto parayı tartışacağını söyledi.

Bitcoin ve türevleri FED’in kararlarını merakla bekliyor. Bu bekleyiş kripto topluluğunu bir hayli fazlasıyla geriyor. Ancak faiz artışındaki politika son derece önemli. Şimde buna ABD Senatörü Bill Hagerty , Kongre’ye sunulacak olan kripto tartışması eklendi. Altı Aylık Para Politikası Raporu hakkındaki duruşmada Fed’in faiz oranı planları ile birlikte kripto para birimlerini tartışılacak.

ABD senatöründen kritik kripto açıklaması

Federal Rezerv Başkanı Jerome H. Powell, 7 Mart 2023 Salı günü yapılacak açık oturuma katılmaya hazır olduğunu gösterdi. Kripto piyasası, Fed’in yılın geri kalanına ilişkin faiz artırım planına ilişkin görüşünü bekliyor. Ancak bu bekleyiş, Powell’ın kripto piyasasına ilişkin yorumları da önemli bir gelişme olarak gelebilir.

Fed Başkanı’nın yorumları, kripto para birimlerinin daha iyi düzenlenmesine ihtiyaç olduğunu tekrarlayabilir. Bu senaryo 2022 yılının son döneminde de yaşanmıştı.

Konut ve şehir işleri ile ilgili Senato komitesi Jerome Powell’ı dinlemek için toplandığında, asıl soru, merkez bankasının ABD ekonomisinin durumu hakkındaki görüşleri hakkında olacak. FED’in ekonomiyi faiz oranlarını yükseltirken enflasyonu kontrol etme dengesine yönlendirmesidir. Diğer yandan Powell’ın FOMC toplantısının ardından yaptığı konuşmaların kripto fiyatları üzerinde önemli bir etkisi olduğunu söylemek doğru olacaktır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin