ABD enflasyonu 40 yılın zirvesindeyken Bitcoin (BTC), yeniden koruma aracı olarak sahneye çıkar mı?
ABD enflasyonu 40 yılın zirvesindeyken Bitcoin (BTC), yeniden koruma aracı olarak sahneye çıkar mı?

ABD enflasyonu 40 yılın zirvesindeyken Bitcoin (BTC), yeniden koruma aracı olarak sahneye çıkar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD enflasyonu olarak takip edilen Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Kasım ayında %6,8 ile son 40 yılın zirvesine ulaştı ve piyasa uzmanlarının başından beri yaptığı çağrılar doğrulanmış oldu. Asya ve Avrupa piyasaları, verilerin yayınlanmasından önce sabah erken saatlerde bir düşüş kaydetti ve ABD hükümeti hasarı kontrol altına almak için yeni önlemler almayı planlıyor. Artan enflasyonun ana nedeni, dünyanın dört bir yanındaki hükümetler tarafından kullanılmayan para basım olarak görülürken bu, yalnızca şiddetli pandemi nedeniyle daha da kötüleşti.

İlk COVID dalgası sırasında, geleneksel ve kripto pazarları başlangıçta düştü, ancak Bitcoin ve altcoin’ler daha sonra temellerini buldu ve katlanarak büyüdü. Bitcoin, kurumsal ve bireysel yatırımcılar arasında giderek artan enflasyon riskinden korunma seçeneği olarak altını geride bıraktı. Aslında pandemiler, bu yılın başında Bitcoin‘in kurumsal olarak benimsenmesinde önemli bir rol oynadı.

En son COVID varyantı Omicron, geleneksel piyasalarda endişelere yol açtı ve piyasa uzmanları, finansal piyasalar için başka bir zorlu çeyrek tahmininde bulunuyor.

Bitcoin (BTC) enflasyon korkularını yenebilir mi?

Piyasa uzmanlarının çoğu, ABD enflasyonu için kripto para birimi de dahil olmak üzere tüm piyasaları çökerteceğine inanıyor. Bununla birlikte, kripto savunucuları aksini öne sürüyor, birçok kripto piyasası analisti, Aralık ayı tekrar düşüşe geçtiği için 2022’nin ilk çeyreğinde Bitcoin ve diğer altcoinlerin yükselişini tahmin ediyor.

Geleneksel piyasa temkinli bir şekilde düştüğünde bile, Bitcoin ve altcoin’ler, dün TÜFE verileri yayınlanır yayınlanmaz hızlı bir toparlanma kaydetti. BTC fiyatı günlük 47.236 dolardan 49.900 dolara yükseldi ve ETH fiyatı da 4.100 doların üzerine çıktı ancak günün sonuna doğru 4.000 doların altına düştü. Hafta sonu işlemlerinde, BTC 48 bin dolar seviyelerinde konsolide oluyordu, ancak özellikle TÜFE verilerinin yayınlanmasından sonra piyasada düşüş hissi daha baskın. BTC, yeni yıl yaklaşırken bir miktar yükseliş ivmesini pekiştirmeye ve yeniden kazanmaya çalışacak bir görünüme sahip.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin