Spot ETF reddi, Bitcoin fiyatını aşağıya yollayacak mı?
Spot ETF reddi, Bitcoin fiyatını aşağıya yollayacak mı?

Spot ETF reddi, Bitcoin fiyatını aşağıya yollayacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 12 Kasım Cuma günü SEC tarafından ETF açıklaması piyasayı etkiledi. Bitcoin’in düzeltmeye gitmesinin üzerine ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yapılan açıklama anlık sert ivmelenmeye neden oldu. 62.000 doların kapısını çalan BTC yeniden toparlasa da ne olacağı merak ediliyor. Spot ETF reddinin sonuçları Bitcoin’i etkileyecek mi? Sorusu yatırımcıların aklını kurcalıyor.

Bitcoin, bu hafta yeni bir zirve daha gerçekleştirdi. 69.000 dolar ile yeni zirve yapan BTC, geçtiğimiz ayın üzerine koyabildi. Ancak yükselişin hemen ardından yeniden bir düzeltmeye gitti. Bu düzeltmeyle birlikte yataya bağlayan Bitcoin, hareketlerini kısırlaştırdı. Kısa vadeli işlem açan yatırımcılarında kar satışlarıyla BTC, aşağıya yönlü yeniden düşüş sergiledi.

Bitcoin aşağıya doğru düşerken, bu haftaya Evergrande iflası ve SEC açıklaması damga vurdu. Daha öncesinden SEC’e başvuru yapan VanEck şirketinin Spot ETF işlemi değerlendirildi. Cuma günü yapılan duyuruda SEC, Cobe’un yatırımcıları korumak için hileli ticareti önleyebilmek adına yeterince bir şey yapmadığını iddia etti. Spot ETF’lerini riskli bulan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, başvuruyu geri çevirdi.

Bitcoin fiyatında bizleri neler bekliyor?

Lider kripto para birimi, her ne kadar kötü bir dönem geçirmiş olsa da gece kapanışı 64.000 doların üzerinde yaptı. Ancak bir önceki haberimizde de 6 aylık uzun vadecilerin harekete geçtiğini belirtmiştik.

MRGO’nun (Piyasa Gerçekleştirilmiş Gradyan Osilatörü), tarafsız görüntü çiziyor. Bu modelin, gerçekleşen ve piyasa gradyanlarının projeksiyonlarına dayalı olarak momentumdaki değişimin izlenmesine yardımcı oluyor. Bu eğimler zamanla daha dik hale geldiğinde, devam eden bir eğilimin hızlanması hazırlar. Yükseliş trendleri çoğu zaman bir yükselişin habercisi olmuştur.

Çizelgeden de analaşılacağı üzere metrik bir süredir düşüşte. Ancak bu düşüş sıfırı geçmedi. Bir miktar pozitif momentum olduğunu düşünürsek Bitcoin’in halen güvenli olduğunu söyleyebiliriz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin