Tezos fiyat tahmini ve analizi: XTZ için geniş teknik görünüm ne anlatıyor?
Tezos fiyat tahmini ve analizi: XTZ için geniş teknik görünüm ne anlatıyor?

Tezos fiyat tahmini ve analizi: XTZ için geniş teknik görünüm ne anlatıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugünün Tezos fiyat tahmini, piyasa 3,8-4 dolar alanı civarında net bir şekilde daha yüksek bir dip belirlediğinden ve son saatlerde yükseldiğinden, yükseliş eğiliminde.

Kripto para piyasaları son 24 saattir yükselmeye devam ediyor. Daha önce Litecoin, yüzde 7,5 ile en iyi performansa sahipti. Ancak Ethereum liderliği ele geçirdi ve şu anda son saatlerde yüzde 9’un üzerinde yükselişle işlem görüyor.

Tezos için manzara oldukça iyi

XTZ/USD, düşüşle geçen birkaç günün piyasayı 4,59 dolardaki yerel zirveden seviyeden 3,8 dolara düşürmesinin ardından bugün 3.96 dolardan açıldı ve önceki yükselişten 61,8 Fibonacci düzelmesi ile birleşti. Şu anda, Tezos fiyatı tekrar yükselmeye başladı ve şu ana kadar günlük mumu çok yükseliş fiyat hareketiyle kapatacak gibi görünüyor. Bu nedenle, XTZ’nin yükselmeyi sürdürmesi ve önümüzdeki hafta şu anki yerel zirve olan 4,59 doların üzerine çıkması olası.

XTZ/USD fiyatı 3,81 – 4,23 dolar aralığında hareket etti ve bu, önceki günlere kıyasla makul bir volatilite miktarını gösteriyor. Ticaret hacmi son 24 saatte yüzde 2,71 düştü ve toplamda 370 milyon dolar oldu. Tezos piyasa değeri 3,186 milyar olup, kripto para birimini 32. sıraya yerleştiriyor.

4 saatlik grafikte, Tezos fiyatını daha önce belirtilen destek alanından 3,8-4 dolar civarında iten güçlü yükseliş mumları görebiliriz ki bu da piyasa yapısı için daha yüksek bir dip oluşturdu. Bu bazı geri çekilmeler göreceğimiz anlamına gelebilir. Ancak XTZ/USD’nin önümüzdeki hafta yeni bir yükselişe geçmesine de yol açabilir.

Geçtiğimiz günler XTZ için nasıl geçti?

Tezos geçtiğimiz haftalarda piyasa yüzde 40’tan fazla düşerek 5,6 dolardan 3,2 dolara geriledi ve çok güçlü bir desteğin bulunduğu bölgeyi tekrar test etti. Bu nedenle, Tezos fiyatı yeni bir dip sinyali verdi ve daha fazla yükseliş görülebilir.

Birkaç gün boyunca 3,2 – 3,8 dolar aralığında işlem yaptıktan sonra, Tezos fiyatı nihayet geçen haftanın başlarında bu aralığın dışına çıktı. Sonuçta, 5 Mart’ta en düşük seviyeyi belirleyen kısa bir düzelme oldu. Bundan sonra Tezos, 4,6 dolar civarında şu anki en yüksek seviyeye doğru tırmandı.

Geri çekilmeler yaşanan birkaç günden sonra Tezos, grafikte mavi çizgi olarak görülen yüzde 61,8 Fibonacci düzelme ve 100 dönem hareketli ortalamaya ulaştı. Bu fiyat seviyesinin önceki önemli direnç olmasından ötürü, XTZ burada güçlü bir destek buldu ve yükselmeye başladı.

4,5 dolar kırılırsa önü açık

Şu anda Tezos fiyatı, yükselen bir fiyat hareketiyle kapatacak gibi görünüyor. Bu da piyasaya bir kez daha girmek isteyen trader’lar için güçlü bir sinyal olabilir. Zira önümüzdeki hafta piyasayı çok daha yukarı çekmesi muhtemel olabilir.

Ulaşılması gereken ilk hedef, önceki zirve olan 4,5 – 4,6 dolar civarında. Kırılırsa, XTZ’nin kalan ayda 5,4 dolarlık önceki yüksek seviyeye doğru hareket etmesini bekleyebiliriz. Bu seviye kırıldıktan sonra XTZ için başka bir direnç seviyesi yok. Şubat başında görülene benzer şekilde, üstel bir hareketle Tezos’un çok daha yükseğe çıkması muhtemel.

Alternatif olarak, piyasa son saatlerde genişlediğinden Tezos fiyatı küçük bir düzeltme görebilir. Ancak bu kısa vadeli bir düzeltme olabilir.

cryptopolitan

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin