Tanınmış isme göre popüler altcoin gizlilik koini değil
Tanınmış isme göre popüler altcoin gizlilik koini değil

Tanınmış isme göre popüler altcoin gizlilik koini değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ünlü kripto para birimi eğitimcisi Andreas Antonopoulos, Bitcoin işlemlerinde gizliliğin artırılmasıyla ilgili olarak, Dash’in bir gizlilik koini olarak görülmemesi gerektiğini belirtti ve şunları söyledi:

“Dash, bir gizlilik koini değildir. Bitcoin kadar özeldir. Sadece çok daha az likidite ve kullanıma sahiptir. Bu nedenle anonimlik seti daha kötüdür. Sadece [bildiğim kadarıyla] gerçeklere dayanmayan bir gizlilik “mitolojisi” var.”

Bitcoin’nden farklı değil

Bu yorum, Dash’in teknik yapısının gizlilik söz konusu olduğunda Bitcoin’inkinden farklı olmadığına işaret ediyor. Dahası, geçen hafta Dash’in %200 fiyat artışına ve ticaret hacminde %282 artışa paralel olarak, düzenleyiciler ve borsalar tarafından farklı muamelelerin tutarlı olmayabileceğini gösteriyor.

Hem Dash hem de Bitcoin, gizliliği sağlamak için genellikle birkaç farklı kullanıcıdan gelen fonları bir araya getirme yöntemi olan CoinJoin’i kullanıyor. Dash, taraflar arasındaki karıştırmayı koordine etmek için masternod ağını (ayrı sunucular yerine) kullanarak kendisini bu etki alanındaki başlıca Bitcoin forklarından farklılaştırıyor.

2014 yılında oluşturulan Dash, 2015 yılında odak noktası günlük ödemeler kullanım alanına kaydığı için mevcut adı olan “Digital Cash” markasını değiştirdi.

O zamandan beri Dash, merkezi olmayan bir uygulama ve dijital kimlik katmanı olan ve 2020’nin sonunda testnet’e yerleştirilen Dash Platform’u geliştirdi.

Bu platform, insanlar tarafından okunabilen kullanıcı adları ve kişi listeleri dahil olmak üzere son kullanıcı için çok daha kolay bir kullanıcı deneyimi sağlıyor.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin