DeFi çılgınlığı sürüyor! İşte bu yıl en çok kazandıran DeFi tokenler
DeFi çılgınlığı sürüyor! İşte bu yıl en çok kazandıran DeFi tokenler

En çok kazandıran DeFi tokenler hangileri? DeFi çılgınlığı sürüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu hafta ETH liderliğindeki DeFi alanı için oldukça iyi başladı. Sektör genelinde bir dizi kripto para birimi etkileyici kazançlar elde ediyor. Bugün işler biraz tersine dönse de bazı analistler, yılın dönüşünde başlayan boğa koşusunun sona ermediğine inanıyor. Peki en çok kazandıran DeFi tokenler hangileri?

Dün sabah ETH’nin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.475 dolara ulaştı. Fiyat şu anda kabaca 1320 dolara düşmüş olsa da, ETH’nin fiyatı 1 Ocak’ta olduğu 735 dolardan yaklaşık yüzde 80 daha yüksek bir konumda. Karşılaştırıldığında, Bitcoin’in fiyatı yılın başında olduğu yerden yaklaşık %8 arttı.

En çok kazandıran DeFi tokenleri

Bununla birlikte ETH’nin kazançları etkileyici olsa da diğer popüler altcoinlerin yılın başından beri gördüğü bazı fiyat sıçramalarına kıyasla zayıf.

Örneğin, Aave (AAVE) yıla 57 dolardan başladı; ve şu anda 257 dolar. Bu %184’lük bir artış anlamına geliyor. Benzer şekilde, Sushiswap (SUSHI) %163, Uniswap (UNI) %167, Maker (MKR) %135 arttı. Synthetix (SNX) ve Chainlink (LINK) ise kabaca %100 arttı.

Daha az bilinen bazı projeler daha da patlayıcı geri dönüşler gördü. Örneğin, Messari’den gelen veriler BAO tokeninin (BAO) yılın başından bu yana %1033 arttığını gösteriyor. yAxis (YAX), Perpetual Protocol (PERP), Alpha Finance (ALPHA), DODO (DODO), Meta (MTA), Curve (CRV), MCDex (MCB) ve ZKS (ZKS), %200 ve yılın başından bu yana %450 arttı.

En çok kazandıran DeFi tokenleri
En çok kazandıran DeFi tokenleri

Sonuç olarak, DeFi ekosistemindeki kilitlenen toplam değer (TVL) yılın başından bu yana gerçek anlamda patladı. 1 Ocak’ta DeFi’nin TVL’si 15,45 milyar dolardı. Bugün, bu sayı yaklaşık %65 artışla 25,43 milyar dolara çıktı.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin