Kaş yapayım derken göz çıkarmak: SEC'in eylemleri XRP sahiplerine 15 milyar dolar zarar verdi
Kaş yapayım derken göz çıkarmak: SEC'in eylemleri XRP sahiplerine 15 milyar dolar zarar verdi

Ripple açılan dava sonrası göç mü edecek? ABD kripto alanını kaybedebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Ripple – SEC çekişmesinin kripto endüstrisi için bazı geniş kapsamlı sonuçları olacak. Aslında, eski SEC Komiseri Joseph Grundfest’in yakın zamanda Jay Clayton’a yazdığı bir mektupta önerdiği gibi, Ripple davası “masum üçüncü şahıslara milyarlarca dolarlık kayıplara” neden olacak.

Davanın durumu

Söz konusu dava, XRP’nin ajansa kaydedilmesi gereken bir menkul kıymet olduğunu ve aslında düzenleyicinin alanı dışında bir para birimi olmadığını iddia ediyor. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’in hareketini kriptoya saldırı olarak adlandırdı.

Bu dava, kripto para birimlerinin menkul kıymetler olarak potansiyel karakterizasyonu hakkında endişeler uyandırsa da, en büyük endişe belki de bu düzenleyici eylemlerin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto yeniliği üzerindeki etkisidir.

ABD Hazinesinin önerilen yeni kuralı da alan için tam olarak uygun olmadığından, burada potansiyel olarak boğucu kripto inovasyonundan sorumlu tutulabilecek olan sadece SEC olmayacak. Ortaya çıkan sonuçlar endüstri için iyi olmayabilir ve ABD’den kripto şirketlerinin kitlesel göçüne yol açabilir.

Ancak bu senaryo ne kadar olası? O halde şirketlerin toplanıp gitme olasılığı nedir?

ABD dışındaki kripto şirketleri

Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyadaki kripto inovasyonunun başında olduğuna inanmak için iyi sebepler var. Sonuçta, yalnızca dünyanın en büyük kripto borsalarından birkaçına ev sahipliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda Ripple gibi varlıklar da burada yerleşik ve merkezi bulunuyor.

Ancak, durum gerçekten anlatıldığı gibi olmayabilir. Şunu bir düşünün – Geçtiğimiz Ocak ayı itibariyle veriler, ABD nüfusunun 40 katına yakın olmasına rağmen, İsviçre’nin 100 bin kişi başına 5 kat kripto girişimi sayısına sahip olduğunu doğruladı.

Ppiyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un kuruluş merkezi İsviçre’nin Zug kentinde.

İsviçre, yüksek profilli kripto şirketlerine ev sahipliği yapan tek ülke değil Son zamanlarda, ikonik Steve Wozniak tarafından kurulan Efforce, kendisini Malta’da kurdu ve para birimi WOZX, Singapurlu bir borsada listelendi.

Bu eğilim devam ederse ABD ne kadar kaybedecek?

Görünüşe göre çok şey kaybedecek. CoinFlip’in COO’su Ben Weiss, bu şirketlerin potansiyel olarak ABD’yi terk etmelerinin etkisi hakkında konuşarak şöyle dedi:

“İşlerinizi kaybedeceksiniz, rekabet avantajınızı ve bir grup büyük şirketi kaybedeceksiniz.”

Ona göre, bir sonraki Apple veya Amazon büyük olasılıkla bir blockchain şirketi olacak ve yönetici belki de şunu söyleyecek:

“Şu anda, buradaki düzenlemeler nedeniyle muhtemelen Amerika’da değil Asya’da olacağız.”

Bunun olmasını potansiyel olarak ne durdurabilir?

Geç yerine daha erken empoze edilen uygun düzenlemeler, istenen eylem şekli gibi görünüyor. Bildirildiğine göre, Kongre Üyesi Warren Davidson, geçen yıl Token Taksonomisi Yasası’nın yeniden yürürlüğe girmesiyle, bazı tokenları ve dijital varlıkları federal menkul kıymetler yasalarından muaf tutmayı amaçlayan bir yasa ile bunun lehine çalışıyordu.

Bununla birlikte, kripto avukatı Shapiro’ya göre, bu tasarının ima edilmesi, devletlerin dijital token satışlarının tam dolandırıcılık dışında herhangi bir yönünü düzenlemesini yasaklayacak ve bunu “devletlerin haklarına hakaret” olarak nitelendirecek.

Bu yıl ABD için olumlu düzenlemeleri pekiştirebilecek şey, kripto piyasalarının 2020’ye özgü bir özelliği olarak kurumların ortaya çıkışı oldu.

Bu yıl bir kurumdan MicroStrategy’den bugüne kadarki en büyük Bitcoin tahsisini gördü. Şimdi 2020 yılı için toplam Bitcoin alımlarında 1 milyar doların üzerinde olduğunu açıkladı. Diğer birçok kurum da aynı şeyi yaparak Hazine rezervlerinin bir kısmını Bitcoin’e tahsis etti.

Şimdi, Chicago Ticaret Borsası (CME) en büyük Bitcoin Vadeli İşlemler borsası haline gelirken, kurumların yeni keşfedilen ilgisi sadece ana akım benimsemenin bir işareti değil, aynı zamanda Bitcoin’in bir varlık sınıfı olarak statüsünü daha da meşrulaştırmaya hizmet ediyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin