Tanınmış finans yöneticisinden Bitcoin hakkında çok sert sözler:
Tanınmış finans yöneticisinden Bitcoin hakkında çok sert sözler: "Finans piyasalarıyla alakası bile yok."

Tanınmış finans yöneticisinden Bitcoin hakkında çok sert sözler: “Finans piyasalarıyla alakası bile yok.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CNBC’nin Squawk Box programına katılan O’Shares ETFs Başkanı Kevin O’Leary, Bitcoin hakkında bazı ilginç açıklamalar yaptı. O’Leary, daha önce Bitcoin’in “gerçek bir para birimi” olmadığını söylerken daha da ileri giderek Bitcoin’in “finansal piyasalarla alakası olmadığını” belirtti.

“Keyfi yatırımlar yapıyorum ama kurumsal bir ürün değil.”

Başkan, kripto cüzdanını göstererek, Bitcoin dahil birçok dijital varlığa 100 dolar yatırım yaptığını söyledi. Genel olarak kripto hakkında pek iyi görüşlere sahip olmayan O’Leary, “Eğlenceli olduğu için buna dahil oluyorum ama bu kurumsal bir ürün değil.” sözlerini kullandı.

O’Leary, Bitcoin’in “güvene dayalı” bir ürün olarak görülemeyeceğini söylerken, Bitcoin gelecekte herhangi bir zamanda düzenlenirse, ajansların muhtemelen fiyatı yarı yarıya veya sıfıra düşürebilecek birkaç sınıf eylemi davası açabileceğini ekledi.

Başkana göre BTC’de kurumsal girişlerin bu yıl nasıl gerçekleştiğine bakıldığında bu ileride gerçekleşecek gibi görünmüyor ve şu anda tehlikede olan milyarlarca dolarlık kurumsal para var. Dahası, Bitcoin’e gelen para akışı 2020’nin 4. çeyreğinde hayli hızlandı.

Walt: “Son Bitcoin rallisi kalıcı olacak.”

İlginç bir yazıda, Bloomberg’den Eddie van der Walt, Bitcoin’in bu yılki %224’lük rallisinin burada kalıcı olduğunu yazdı. Bitcoin’cilerin BTC’nin “neredeyse ölümcül” oynaklığını “sadece küçük yaralar” olarak gördüğünü ekliyor. Ancak yazar, varlık sınıfının uzun ömürlülüğünü takdir etmeye devam ediyor. Son yayımlanan yazısında yazar şunları not etti:

Bitcoin’in piyasa değeri Mart 2013’te 1 milyar dolara ulaştı, rekor seviyelere ulaşan iki döngüsel artış ve ardından %80’den fazla düşüş yaşandı. Bu döngülerin her biri, blok ödülünün yarıya indirilmesinden önce gerçekleşti. İlk döngü bir anormallik, ikincisi bir tesadüf olarak düşünülebilir. Ancak Mayıs ayında tekrar bir yarılanma meydana geldi ve döngü, geçen hafta tüm zamanların zirvesinin bıyığına yaklaşan kripto para birimiyle gözlerimizin önünde tekrar ediyor. Şimdi bunu görmezden gelmek, tarihin kanıtlarını reddetmektir.

Bugün erken saatlerde 23.000 dolar seviyelerinin altına düştükten sonra marjinal bir şekilde toparlandı. BTC, 430 milyar dolarlık piyasa değeri ile 23.272 dolardan işlem görüyor. Bitcoin, piyasa hakimiyetini %69’a çıkarırken, son piyasa düzeltmesi sırasında kendisini nispeten iyi tutmayı başardı.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin