Dünyanın önde gelen kurumsal kripto madenciliği şirketi Genesis Mining, kripto madencilik tesislerinden gelen fazla enerji atığının sürdürülebilir ısıya dönüştürülmesine odaklanacak yeni bir pilot projenin başlatıldığını duyurdu. Amaç, seraları güçlendirmek için enerji elde etmek.
Pilot projenin bu amacı, kripto madenciliği tesisleri tarafından üretilen fazla enerji atığına ilişkin endişeleri gidermek ve aynı zamanda hükümetin ithalata dayanmak yerine gıda üretiminde daha fazla kendi kendine yeterli olma hedefini desteklemek.
Bu potansiyel hakkında yorum yapan RISE (İsveç Araştırma Enstitüleri) Kıdemli Araştırmacısı Mattias Vesterlund projeyle ilgili şunları söyledi:
1 MW veri merkezi, pazarda rekabetçi ürünlerle yerel kendi kendine yeterliliği % 8’e kadar güçlendirme yeteneğine sahip olacaktır.
Genesis Mining fazla enerjiyi seralar için kullanacak pilot projeyi başlatıyor
Proje, Systemair, Lulea Teknik Üniversitesi, RISE (İsveç Araştırma Enstitüleri), Boden Business Agency, yerel Boden belediyesi ve Genesis Mining’in hayırsever kolu Hashpower For Science arasındaki bir özel-kamu ortaklığı olarak devam ediyor. Proje, İsveç’in Boden şehrinde bulunmakta ve bir yılı aşkın süredir geliştirme aşamasında.
Boden Business Agency’den Nils Lindh proje hakkındaki görüşleri şöyleydi:
Bu proje heyecan verici çünkü gıda endüstrisinin büyümesine katkıda bulunmak ve aynı zamanda ulusal enerji verimliliği hedeflerini karşılamak için bir fırsat var. Bu, Enerji Simbiyozu kapsamındaki birçok projeden ilki ve umarım sonuçlar büyük ticari üretime ölçeklendirmenin çok mümkün olduğunu gösterecektir.
İlk pilot proje için, Genesis Mining’in özel yapım kripto madenciliği saklama kaplarından biri seranın yakınına yerleştirilecek. Sera ve konteynır, fazla enerjiyi doğrudan kripto madenciliği depolama konteynerinden seraya taşıyan özel yapım bir hava kanalı sistemi ile birbirine bağlanacak.
Veri merkezinden seraya hava akışı için sistem tasarımı hesaplamaları yapan Lulea Teknik Üniversitesi’nden Kıdemli Öğretim Görevlisi Andreas Johansson ise şunları söyledi:
İsveç’in kuzeyindeki soğuk iklim için hesaplamalarımız 300 m2’lik bir Sera 550 kW’lık bir konteynerle, neredeyse -30 ° C’ye ulaşan dış ortam sıcaklıklarında bile kolayca ısıtılabilir. Ancak potansiyel bundan çok daha büyük. Sera üzerindeki sıcaklık farkı bu hesaplamada DC çıkış sıcaklığı varsaydığımız için sadece 10 derecedir. 35 ℃ ve GH sıcaklığı 25 ℃. DC çıkışı 55 ℃’a çıkarılırsa, GH alanı üç katına çıkar ve 900 m2’ye ulaşır.
Tüm dünyaya örnek olabilecek bir proje
Genesis Mining’in CEO’su ve kurucu ortağı Marco Streng, “Kripto madenciliği, merkezi olmayan kripto para birimlerini ve uygulamaları mümkün kılan omurgadır ve bu merkezsizliğin faydalarının dünyayı değiştireceğine inancımız çok büyük. Ancak tüm bu faydalar, çevre pahasına olamaz. ”
Dünyanın dört bir yanına yayılmış bir düzineden fazla veri merkezine sahip dünyanın en büyük kripto madencilik şirketlerinden biri olan Genesis Mining’in Ar-Ge ekibi, daha sürdürülebilir kripto madenciliği tesisleri sağlamak için aktif olarak farklı çözümler ve işbirlikleri üzerinde çalışıyor:
Genesis Mining her zaman % 100 yenilenebilir enerji kaynakları sunan lokasyonları tercih etti. Bu yüzden İskandinav ülkelerine bu kadar çok odaklandık. Ancak endüstri lideri olarak, bunu endüstriyi ileriye taşımak ve bir şirket bulmak için ahlaki ve etik sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Fazla enerjimizi dönüştürmenin yolu büyük bir öncelikti. Bu projeyi ölçeklendirmeyi ve onu yalnızca kendi veri merkezlerimizin çoğuna değil, başkalarına da taşımayı dört gözle bekliyoruz.
Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.