Pi Döngüsü: Bu gösterge, Bitcoin için önemli sinyaller veriyor olabilir
Pi Döngüsü: Bu gösterge, Bitcoin için önemli sinyaller veriyor olabilir

Yükseliş sinyali: TD9, yeni bir Bitcoin rallisini mi işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

4 saatlik Bitcoin fiyat grafiği yükseliş eğilimi gösteriyor ve bir yükseliş rallisi için umut olarak görülen TD9 alım sinyali veriyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı, son 24 saat içinde 17.600 doların altından 18.400 dolara güçlü bir şekilde yükseldi. Şimdi, iki ana teknik gösterge, daha büyük bir yükseliş ivmesinin sinyallerini veriyor.

Bitcoin 4 saatlik fiyat grafiği, TD9 al sinyali yazdırırken yükseliş eğilimine işaret ediyor. Bir varlık güçlü bir satış gördüğünde ve satış baskısı tükendiğinde her iki gösterge de tipik olarak ortaya çıkar.

Bitcoin satışları güç kaybediyor olabilir

4 saatlik yükseliş sapması ve TD9 alım sinyali, keskin bir düzeltmeden sonra ortaya çıkmaları açısından kavramsal olarak birbirine benzer.

Yükseliş eğilimi, Göreceli Güç Endeksi (RSI) etrafında dönen teknik bir modeldir. RSI, bir varlığın aşırı alım ve satımını ölçen bir ivme göstergesidir.

RSI, 0 ile 100 arasında bir ölçeğe sahip; genellikle 35’in altında bir varlığın aşırı satıldığı ve 75’in üzerinde bir varlığın aşırı alındığı anlamı taşır. RSI 35’in altına düşerse ve bir varlıkla toparlanmaya başlarsa, yükseliş eğilimi ortaya çıkar.

kripto para tüccarı Scott Melker, Bitcoin’in 4 saatlik fiyat tablosunun, fiyat 18.150 doların üzerine çıktıkça yükseliş eğilimi gösterdiğini söyledi ve şöyle devam etti:

Hepimiz RSI ile güzel bir şekilde doğrulanmış aşırı satım yükseliş eğilimimiz olduğunu biliyoruz. RSI şu anda azalan dirence karşı bastırıyor. Eğer itilirse, fiyat takip etmelidir. Şimdilik pozisyonumu kapatma gibi bir niyetim yok.

Bitcoin geçen hafta balinalar ve madenciler tarafından büyük bir satış baskısı gördü. Sonuç olarak, son iki gün içinde BTC fiyatı hızla düştü ve daha düşük zaman dilimlerinde aşırı derecede aşırı satılmasına neden oldu, örn. 4 saatlik grafik.

“CryptoISO” olarak bilinen bir trader ise  TD9 alım sinyalinin aşırı genişletilmiş bir satışın göstergesi olduğunu vurguladı.

Tom Demark 9’un kısaltması olan TD9, RSI’ya benzer şekilde bir varlığın aşırı alım ve satım durumunu  ölçen bir göstergedir. Bir TD9 al sinyali, son dokuz mumun tümü önceki dört mumdan daha düşük olduğunda ortaya çıkar.

Örneğin, son 36 saatte Bitcoin’in fiyatının 19.000 doların altında olduğunu varsayalım. 52 saat önce kapanan 4 saatlik mum 19.000 doların üzerinde olsaydı, bir TD9 satın alma sinyalini yakardı.

4 saatlik yükseliş sapması ve TD9 satın alma sinyalinin birleşimi, Bitcoin’in son üç günde aşırı derecede satıldığını gösteriyor.

Sırada ne var?

Balina kümeleri ana destek seviyeleri olarak 17.170 dolar ve 17.700 dolar gösteriyor. Bu nedenle, Bitcoin bu iki seviyenin üzerinde sabit kaldığı sürece, devam edebilecek bir yükseliş şansı bulunuyor.

İki balina kümesi destek seviyesinin üzerindeki bir başka yükseliş faktörü, piyasa değeri şu anda 20 milyar dolara yaklaşan artan Tether’in (USDT) arzı görüyor.

Örnek olarak Binance gibi büyük kripto borsalarında, yatırımcılar genellikle yatay piyasada nakit yerine USDT cinsinden sermaye depolar, çünkü bu onların hızlı bir şekilde yeniden pozisyonlara girmelerini sağlar. USDT arzındaki sürekli artış, Bitcoin’e karşı artan güvenin olumlu bir işareti olarak kabul edilebilir.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin