CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni
CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni

Bitcoin vadeli işlemlerde zirvenin sahibi el değiştirdi! OKEx geçildi: Bu neyin göstergesi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birkaç gündür piyasa hareketliliği ve borsalardaki likidasyon devam ederken CME, OKEx’i geçerek Bitcoin vadeli işlemler piyasaları arasında zirveye yükseldi.

Skew’dan elde edilen veriler, 1,16 milyar doların üzerinde açık pozisyon ile CME’nin resmi olarak en üst sıraya yükseldiğini doğruladı.

CME, Bitcoin vadelileri sıralamasında 1 ayda iki sıra yükseldi

Sadece bir ay önce, CME’deki açık pozisyonlar (OI) 750 milyon dolardı; Binance ve OKex’ten sonra Bitcoin için üçüncü en büyük vadeli işlem piyasasını temsil ediyordu. Geçen hafta itibarıyla CME açık pozisyonları 1 milyar doların üzerine çıkmış olsa da, 17 Kasım’dan sonra Bitcoin’in %15’in üzerindeki fiyat artışını karşılama eğilimi gösteremedi. Bu da bir düzeltmenin yakın olduğu anlamına gelebilir.

Ancak buradaki daha büyük resme dikkat etmek gerekiyor. Bu gelişme bir süredir pek çok kişinin inandığı bir hipotezi doğruluyor, yani kurumsal yatırımcılar piyasada hiç olmadığı kadar daha aktif.

Nitekim son zamanlarda kripto alanına giderek daha fazla kurum giriyor. Dün itibarıyla Galaxy Digital’in Bitcoin fonu, çoğu kurumsal yatırımcılardan olmak üzere, 59 milyon dolara yakın fon topladı.

Kurumsal yatırımcılar sektöre akın ediyor

Bu 55 milyon dolarlık fona asgari tahsis 250.000 dolar idi ve ortalama 1,66 milyon dolar tahsisat ile 33 civarında yatırımcıyı çekti.

Kripto alanındaki pek çok kişi, kurumsal çıkarların sadece Bitcoin için değil, tüm ekosistem için iyi bir şey olduğuna inanıyor. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse geçtiğimiz günlerde şunları söyledi:

Kriptoda asla sıkıcı bir an yoktur! Kurumsal yatırımcı ilgisi hızla yükseliyor… Sektördeki büyüme, gerçek dünyaya yayılıyor. Bir değer deposu olarak BTC, son derece yararlı bir enflasyon önlemidir. XRP’nin hızı, maliyeti ve ölçeklenebilirliği ise ödemeler için son derece yararlı.

Ancak sektörde daha fazla kurumla birlikte düzenlemeler de artıyor. Coinbase CEO’su Brian Armstrong geçtiğimiz günlerde firmanın ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in görev süresinin sonuna kadar ‘kişisel saklama cüzdanları’ için yeni kurallar getirme planları hakkında düşündüğünü söyledi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin