Bitcoin Cash ve VeChain fiyat analizi: BCH ve VET için teknik göstergeler ne söylüyor?
Bitcoin Cash son fork'u saldırıya maruz kaldı

Bitcoin Cash son fork’u saldırıya maruz kaldı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Yeni çatallanan Bitcoin Cash ABC (BCHA) ağı faaliyete geçtikten kısa bir süre sonra, bilinmeyen bir madenci boş bloklar kazıyarak ağı bozdu.

Son Bitcoin Cash (BCH) hard forkunun sonucu olan Bitcoin Cash ABC (BCHA), tek bir madencinin ağı bozduğu bir saldırıya maruz kaldı.

Bitcoin Cash Fork’u saldırı altında

Uzmanlar, bunu blok zincirini bozmayı amaçlayan bir tür hizmet kesintisi (DoS) saldırısı olarak adlandırıyor.

Saldırı, bir haftadan uzun süredir Bitcoin Cash ABC zincirinde boş bloklar kazıyan bilinmeyen bir madencilik kuruluşundan kaynaklandı.

The attacker broadcasts mysterious message: /Nov 25th 2020: bcha dump/

Boş bir blok yalnızca blok ödül işlemini içerir (yukarıda görüldüğü gibi) ve diğer tüm işlemler hariç tutularak ağın normal şekilde çalışmasını engeller.

Olay ilk olarak, açıkça kötü niyetli bir davranış olduğunu söyleyen Blockchair’ın baş geliştiricisi Nikita Zhavoronkov tarafından bildirildi.

Saldırının ardındaki niyet hala bilinmiyor. Bu gizemli duruma ek olarak, saldırgan ayrıca 25 Kasım’da yaklaşan bir “bcha dump” şeklinde uyarıda bulunan bir mesaj yayınladı.

Düşük hash hızı, birkaç madencinin saldırısını mümkün kıldı

15 Kasım’da BCH blok zinciri çatalı gerçekleşti ve sonucunda Bitcoin Cash ABC (BCHA) adlı yeni bir blok zincir ortaya çıktı. BCHA zincirinin faaliyete geçmesinin ardından, yalnızca birkaç madencilik havuzu aktifti ve bu da düşük bir ağ hashrate’ine neden oldu.

The unknown miner has the biggest hash rate on BCHA. 

Basım anında, BCHA’nın hashrate değeri 0,12 Eh/s idi ve BCH’nin 1,7 Eh/s hashrate’ine kıyasla 1/10’dan daha azdır. Zhavoronkov’a göre, düşük hashrate tek bir madencilik grubunun ağı kontrol etmesine izin vermiş olabilir.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir