Ethereum kurucusu Buterin’den yeni sinyal: ETH 2.0 yine mi gecikecek?
Ethereum kurucusu Buterin’den yeni sinyal: ETH 2.0 yine mi gecikecek?

Ethereum kurucusu Buterin’den yeni sinyal: ETH 2.0 yine mi gecikecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Proof of Work algoritmasından Proof of Stake algoritmasına uzun zamandır beklenen geçişin aslında bir yıl daha gerçekleşmeyebileceğini ima etti.

17 Kasım’da Reddit’te Ask Me Anything (AMA) oturumunda konuşan Vitalik Buterin ve birkaç Ethereum Foundation üyesi, ağın geleceği ve merakla beklenen ETH 2.0 lansmanı hakkında yorum yaptı.

Muhtemelen daha fazla gecikme olacak

Sharing ve uzlaşma geçişi için tam bir zaman çizelgesi sorulduğunda, Buterin ölçeklendirmenin stake etmeden önce hazır olabileceğini açıkladı.

“Birleştirme için, bir yıldan az bir sürenin gerçekçi olmadığını söyleyebilirim. Şubat ayında tam bir birleştirme uygulaması düşmüş olsa bile, insanları PoS’un güvenli olduğuna ikna etmek için Kasım ayına kadar beklememiz gerektiğini düşünüyorum.”

Sharding işleminin makul ölçüde istikrarlı olduğunda yapılabileceğini ve oraya ulaşmak için çok uzun süre beklememekten mutlu olacağını belirtti.

İlginç gelişme

AMA sırasında, önerilen Ethereum WebAssembly (eWASM) akıllı sözleşme yeniden tasarımının geçici olarak askıya alındığı da ortaya çıktı. Lider geliştirici Danny Ryan, eWASM’nin ana ağa ulaşacağından emin olmadığını söyledi. eWASM, halihazırda kullanılan Ethereum Sanal Makinesi’ne (EVM) bir alternatiftir ve daha da yüksek verim sunar.

Ryan, EVM’nin kendi başına bir blockchain standardı haline geldiğini ve zaten bunun için mevcut sözleşmelerin, araçların, dillerin ve optimizasyonların ‘şaşırtıcı’ miktarda olduğunu ekledi.

ETH 2.0 staking güncellemesi

Yazım sırasında ETH 2.0 Launchpad’e göre depozito sözleşmesine 108.000’den fazla ETH yatırılmıştı. Bu, 24 Kasım’a kadar ulaşılması beklenen hedefin %20’sinden biraz fazlasını temsil ediyor ve 1 Aralık’taki Beacon Chain oluşum olayından önce bir haftalık bir süre sağlıyor.

Önümüzdeki dört gün içinde akıllı sözleşmede 200 milyon dolar değerine yakın bir ETH girişi yapılmadığı takdirde, Aşama 0, Aralık ayının ilk günü başlayamayacak. CryptoPotato tarafından bildirildiği üzere, bir Dubai yatırım şirketi 10 milyon dolarlık bir stake açıkladı, ancak bunun ana ağ yayınlanmadan önce gelmesi olası değil.

Bu makale ilk önce cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Autocad Satın Al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin