Bitcoin uçuyor! 17.000 dolara dokundu, 2020 rekoru kırıldı
Bitcoin uçuyor! 17.000 dolara dokundu, 2020 rekoru kırıldı

Son Dakika: Bitcoin uçuyor! 17.000 dolara dokundu, 22 aylık zirve geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son birkaç haftadır Bitcoin, kripto para piyasasının genelindeki ralliye liderlik ediyor. Dünyanın en büyük kripto para birimi, bazı büyük kripto borsalarında nihayet 17.000 dolar seviyesinin aşarak yeni bir yıllık rekor kırdı. BTC yalnızca son bir saatte, grafiklerde %2,2’nin üzerinde artış gösterdi. Ek olarak günlük ve haftalık zaman dilimlerinde sırasıyla %4,17 ve %8,11 arttığını da belirtelim.

17 Kasım Bitcoin fiyat grafiği
17 Kasım Bitcoin fiyat grafiği

PayPal kripto para ticaretini tüm kullanıcılara genişletti

Artış eğilimi, PayPal’ın kripto para birimi ticaretini tüm kullanıcılar için etkin hale getirme konusundaki son kararının bir sonucu olabilir.

Bununla birlikte ralli aynı zamanda birçok kişinin Bitcoin fiyatının artmaya devam edip etmeyeceğini merak etmesine neden oldu.

Fiyat düzeltmesi ihtimaline dikkat

Token Metrics’in Kurucusu ve CEO’su Ian Balina, aralık ayının ilk haftasına kadar bir Bitcoin fiyat düzeltmesi bekliyor. Balina, şirketinin araştırmasına dayanarak yapılan açıklamada şunları söyledi:

BTC beklenenden daha iyi performans gösteriyor. Makro-ekonomik faktörler ve büyük şirketlerin kripto para piyasasına girmesi nedeniyle hala uzun vadede yükseliş hissiyatı güçlenirken, BTC’nin aralık ayının ilk haftasına kadar yaklaşık 14.000 dolara geri dönmesini bekliyoruz.

“Küresel gelişmeler Bitcoin fiyatını etkilemeyi sürdürebilir.”

Balina ayrıca 2020’nin geri kalanında yatırımcının dikkatinin altcoinlerden çok BTC’de olacağına inanıyor. CEO, gelecekteki pazar eğilimlerini tahmin ederek şunları söyledi:

Başka bir karantina meydana gelirse, teşvik paketi ve niceliksel genişleme eşlik etmediği sürece yatırımcılar için kötü günler görebiliriz. Daha fazla para basmak, piyasaların ve yatırımcıların spekülasyon iştahını artıracaktır. Yeni Biden yönetimi bunu bir süre yapmayacak ve insanlar işsiz kaldığında ekonomi için işler çok zor olacak.

BTC bugün Ethereum’dan (ETH) (+%3, 468 USD) daha iyi performans gösterirken; XRP ve Litecoin (LTC) gibi paralar %10, Polkadot (DOT) ve Cardano (ADA) ise % 8’den fazla kazandı.

Bu arada Moderna’nın yeni koronavirüs aşısı, Bitcoin fiyatı üzerinde etkili olabilir. Ayrıntılar için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin