Vitalik Buterin, en büyük ikinci kripto para biriminin ölçeklenebilirliğini katlanarak artırma planlarını detaylandırdığı yeni bir Ethereum 2.0 yol haritası paylaştı.
Ethereum 2.0 yol haritası: Yüzde 666 binlik performans artışı
Ethereum kurucu ortağı, lider akıllı sözleşme protokolünün iş hacmini %666.500’ün üzerinde artıracak yepyeni bir plan yaptıklarını duyurdu.
Bugün Ethereum’da yaklaşık 15 TPS (saniye başı işlem) var. Herkes rollup’a geçerse, yakında ~3000 TPS’ye sahip olacağız. Veri depolamak için ETH 2.0 parçalanmış zincirlere geçtiğinde, teorik olarak maksimum ~100000 TPS’ye çıkıyoruz. Sonunda, aşama 2 gelecek ve 1000-5000 TPS’ye ulaşacağız.
Aşama 2 nihayet geldiğinde, aslında hiç kimse bunu umursamayacak. Zira istesek de istemesek de herkes rollup merkezli bir dünyaya çoktan adapte olmuş olacak ve bu noktaya kadar bu yolda ilerlemek, açık bir fayda olmaksızın herkesi temel zincire geri getirmeye çalışmaktan daha kolay olacak.
Ağ tıkanıklığı ve işlem ücretleri artıyor
BlockTV’ye verdiği röportajda Buterin, rollup’ların Ethereum’un zincir dışı sözleşme yürütme gibi hesaplamaları devrederken sıkıştırılmış işlemleri zincirde tutmasını sağlayan bir ölçeklendirme yöntemi olduğunu açıklıyor.
Ethereum, artan ağ tıkanıklığı ve hızla yükselen işlem ücretleri nedeniyle son zamanlarda eleştiri oklarının hedefi oldu. Kripto meraklıları Ethereum tabanlı merkezsizfinans (DeFi) protokollerine akın ederken ikinci en büyük kripto para biriminin performansından duydukları endişeyi sık sık dile getiriyor.
Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.