Ay'a mı gidiyoruz? Bitcoin fiyatı başka bir engeli aştı
Ay'a mı gidiyoruz? Bitcoin fiyatı başka bir engeli aştı

Bermuda borsası dünyanın ilk Bitcoin ETF’sine sahip olacak

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın ilk Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) Bermuda Borsası’nda (BSX) piyasaya sürülecek. BSX tarafından yayınlanan resmi bir açıklamaya göre, yeni Bitcoin ETF’si Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF olarak adlandırılacak ve piyasaya 3 milyon E Sınıfı hisse çıkacak.

Bermuda, dünyanın ilk Bitcoin ETF’sine ev sahipliği yapıyor

Yeni Bitcion ETF, yatırımcılara güvenli ve yasal olarak düzenlenmiş bir Bitcoin ETF ürünü sunmak için Nasdaq ile ortaklık yapan Brezilya Fon Yöneticisi Hasdex sayesinde piyasaya sürülecek. Bu gelişme, firmaların ve kullanıcıların geleneksel bir yatırım platformu aracılığıyla kripto para piyasasına girmelerine yardımcı olacak.

Haberlere göre, hedef ETF’nin, cari yılın sonuna kadar faaliyete geçmesi bekleniyor. Hashdex, bir Bitcoin ETF’nin nerede başlatılacağı konusunda güvenli ancak aynı zamanda kullanıcı dostu bir yetki alanı bulmak için çalışıyor. Bermuda, kripto şirketlerinin hizmetlerini genişletebilecekleri kripto dostu bir yer olarak kabul ediliyor.

Bitcoin ETF ile yatırımcılar, Bitcoin tutmadan kripto piyasasına yönelme şansına sahip olacaklar. Yatırımcıların saklama konusunda endişelenmelerine gerek olmadığı için böyle bir hamlenin kripto para piyasası için çok faydalı olacağı ifade ediliyor. Bilindiği üzere, son yıllarda birkaç Bitcoin platformu saldırıya uğradı. Bu hackler nedeniyle binlerce kullanıcı parasını kaybetti. Bu nedenle, kripto para piyasasındaki daha büyük yatırımcılar için saklama kesinlikle önemlidir.

“Kripto endüstrisine olumlu etkileri olacak”

Hashdexs İcra Kurulu Başkanı Marcelo Sampaio, ETF’nin kripto endüstrisi üzerinde olumlu etkileri olacağını açıkladı. Yeni yatırımcılar, yasal olarak düzenlenmiş bir platform kullanarak kripto sektörüne erişebilecekler.

Sampaio ayrıca sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasaya sürülürse bir Bitcoin ETF’ye yatırım yapmaya hazır “milyarlarca dolar” olacağından bahsediyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki olası bir Bitcoin ETF’si hakkında Sampaio şunları söylüyor:

“Size hayatınızın en büyük önden koşma fırsatını vereceğim: Bir ETF alacaklar. İçine akacak milyarlarca dolar olacak. Her emeklilik planı ona bir miktar para tahsis edecek. Her aile ofisi ona biraz para ayıracak. Fiyat ne kadar artarsa, o kadar çok tahsis edecekler.”

Son yıllarda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir Bitcoin ETF başlatmak için birkaç teklif sunuldu. Ancak bunların hiçbiri Komisyon tarafından nihai onayı alamadı.

usethebitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir