featured

Güney Kore’de Ripple uçuşa geçti: 1 haftada 2 kat değer kazandı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Koreli kripto para borsası Bitcoin ticaretinin nispeten küçük bir yüzdesini oluşturuyor ancak yine de Ripple’ın piyasa değerini 40 milyar dolardan 88 milyar dolara çıkarmada çok önemli bir rol oynamıştır. Ripple, 2017 yılının en iyi performans gösteren kripto para varlıklarından birisi ve değerinden 360 ​​kat artış sağladı. Tam bir yıl önce, 1 Ocak 2017’de, tek bir Ripple’ın fiyatı 0.10 centin altında işlem gördü.

Ripple’ın değerindeki çarpıcı artış

Geçen hafta Ripple, Ethereum’dan sonra küresel piyasadaki en büyük ikinci kripto para oldu ve 100 milyar dolar piyasa değerine ulaşan ilk “altcoin” haline geldi.

Birçok yatırımcı, özellikle Ethereum ve Bitcoin sahipleri, Ripple’in ani yükselişiyle şaşkına döndü. Forbes’e göre, analistler Ripple değerindeki son artışın SBI Ripple Asia ve Güney Koreli bankalar arasındaki stratejik ortaklıkların oluşumuna katkı sağladı. Bununla birlikte, yeni ortaklaşa kurulmuş bankalar 2018 yılının ilk yılının sonuna kadar dalgalanmanın üzerinden ödeme işlemeye başlayacak. Bazıları için bu ortaklıkların Ripple’in inanılmaz artışının gerçek nedeni olup olmadığı sorusuna yol açtı.

Şüpheci olan Ethereum odaklı Blockchain üretim yerlerinde girişimci olan Ryan Selkis, röportajda şunları söyledi;

Ripple kullanan bankaların kontrol ettiği ve var olan tüm XRP’nin yüzde 20’si kurucular tarafından alındı. Ripple’in sunduğu ürün, bankalar için işlemlerin atomik olmasını sağlamak için arka plandaki akıllı şifrelemeyle noktadan noktaya bir mesajlaşma aracıdır. Kullanılan likidite modeli bankacılıktaki gibi aynıdır Bazı bankalarda ödemeleri sona erdirmek için derin likid havuzları olacaktır.

Hiçbir bankanın ödemeleri işleme için Ripple’ı kullanmadığı iddiası doğru değildir. Bu yılın başlarında büyük İsveç bankası SEB müşteriler adına sınırlı ödemeler göndererek Ripple Blockchain ağında 180 milyon dolar kazandı. Tayland ve Japonya’daki bankalar, Ripple’i kullanarak aylarca anlık işlemler gerçekleştiriyorlar .

Bununla birlikte, büyük bankaların Ripple Blockchain ağını günlük olarak büyük hacimli işlemleri yapmak için kullanmadığı doğrudur.

Güney Koreli kripto piyasası Korbit’in kurucusu ve CEO’su Tony Lyu, New York Times’a verdiği demeçte, Güney Kore pazarının FOMO tarafından saldırıldığına ve kaybolma korkusuyla söylediğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta, Güney Koreli pazar ve Bithumb, Coinone ve Korbit de dahil olmak üzere en büyük kripto para alışverişi, Ripple’in 4.5 milyar günlük işlem hacminin yarısından fazlasını oluşturdu.

Cointelegraph

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir