Bitcoin 12 bin
Bitcoin 12 bin

Bitcoin 12 bin doları görmeden bu değeri test edecek!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin 17 Ağustos’ta 12,400 doları test ettikten sonra ciddi bir direnç reddi yedi ve yoğun satış baskısı ile karşı karşıya kaldı. Bitcoin boğaları 12-14 bin dolar arasında yoğunlaşmış satış emirlerini kıracak momenti elde edemedi.

Bitcoin’deki direnç reddinin ardından BTC/USD paritesi 25 Ağustos’ta 11,100 dolar bandına kadar geriledi. Bu tarihten sonra fiyatlar 11,500 doların altında hareket ediyor.

Bitcoin 12 bin doları görmeden bu değeri test edecek!

İlgi ile takip edilen bir analistin iddiasına göre Bitcoin 12 bin doları görmeden bir dip daha yapacak. Bu analistin öngörülerine göre Bitcoin yeni bir düzeltme daha yaşayarak 10,600-10,750 dolarlık destek seviyesini görebilir. Aşağıda söz konusu analizi görüyoruz.

Analist kısa vadede Bitcoin fiyatlarında bir düzeltme beklemesine rağmen uzun vadede fiyatlar konusunda beklentisi iyimser. Analist iyimserliğinin nedeni olarak Bitcoin ile doların değeri arasındaki negatif korelasyonu örnek veriyor.

FED politikaları ve Korona Salgını etkisi ile doların değeri aşınmaya devam ediyor. Dolardaki aşınmanın karşısında ABD’li yatırımcılar enflasyon karşısında yatırımlarını değerli tutacak Bitcoin ve altın gibi alternatif yatırım araçları arıyor.

Analist, son günlerde Bitcoin piyasalarına yönelik kurumsal ilginin de uzun vadeli iyimserliğini beslediğini açıkladı. Hatırlanacağı üzere en son Wall Street’in güçlü aktörlerinden Micro Strategy Bitcoin piyasalarına girdi. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için aşağıdaki haber linkine göz atabilirsiniz.

Wall Street devi milyonlarca dolar değerinde Bitcoin aldı

Bitcoinist.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir