Bitcoin yatırımcıları dikkat: BTC boğa tuzağı yaklaşıyor!
Bitcoin yatırımcıları dikkat: BTC boğa tuzağı yaklaşıyor!

Bitcoin yatırımcıları dikkat: BTC boğa tuzağı yaklaşıyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önemli bir teknik göstergeye göre devam etmekte olan Bitcoin fiyat rallisi çok yakında beklentilerin dışına çıkabilir.

Yükselen Kama oluşumu nedir?

Yükselen Kama olarak adlandırılan düşüş eğilimi, bir varlığın yükseliş trendi ardışık yüksek ve düşük zirveler görüldüğünde oluşuyor. Düşen ticaret hacmi verileri de Yükselen Kama’yı tamamlıyor.

Bitcoin şu anda benzer bir düzende yukarı yönlü bir trend izliyor. Kripto para biriminin yüzde 150’lik toparlanması, iki yakınsama trend çizgisinde üst üste zirve ve dipler oluşturdu. Aynı zamanda günlük hacim, yükselen kama desenini doğruladı.

Bitcoin için olası bir kopma halinde beklenen senaryolar

Şu an kalıbın yarısını tamamlayan fiyat, direnç konumundaki trend çizgisine doğru potansiyel geri tepme için destek trend çizgisini test ediyor. Bu tersine dönüş, Bitcoin’i yine kama desteğine doğru geri çekme riski olsa da 10.000 doların üzerine çıkarabilir.

Yükselen Kama deseninin analistlere göre Bitcoin’i 12.000 dolara kadar taşıma ihtimali var. Fiyat yakınsama zirvesine ulaşmadan önce düşük eğilim çizgisinin altında negatif kopmalar olabilir.

Mevcut senaryoda olası bir kopma Bitcoin fiyatını 8.694 dolara dek düşürebilir. Düşüş yönünde nihai hedef 6.776 dolar. Fiyat daha sonraki aşamada düşüş eğilimi gösterirse aşağı yönlü hedefler 9.661 ve ardından 8.694 dolar olacak.

Ticaret hacmi kama desteğinin yakınında yükselirse grafikler düşüş eğilimini teyit edecek.

Bu arada, başarısız bir Yükselen Kama olasılığı da var. Nisan 2020’nin başlarında Bitcoin, yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi benzer bir paterni geçersiz kıldı. Fiyat bozulmak yerine yükselişe geçti ve yüzde 34’e kadar tırmandı.

Teknik bir göstergenin başarısız olmasının bir nedeni güçlü temellerdir. Bitcoin, Federal Rezerv’in faiz oranlarını sıfıra yakınlaştırma ve ABD ekonomisine trilyonlarca dolar basma kararına karşı çıktı. Aynı temel unsurlar halen makro pazar eğilimi için katalizör görevi görüyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir