Bitcoin 11.000 dolara yükselebilecek mi? Ünlü trader açıkladı
Bitcoin 11.000 dolara yükselebilecek mi? Ünlü trader açıkladı

Bitcoin 11.000 dolara yükselebilecek mi? Ünlü trader açıkladı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Perşembe günü Satoshi Nakamoto’nun kripto paralarını tasfiye ettiği söylentileriyle çalkalanan Bitcoin, 8.800 dolara kadar düştükten sonra hafif bir iyileşme gösterdi ve 9.300 doların üstüne çıktı. Sonrasında çalkantılı seyrini sürdüren kripto para bu haberin yazıldığı sırada 9.172 dolardan işlem görüyor.

11.000 doları kırmak için 9.500 doların üstünde günlük kapanış şart

BTC’nin tam gelişmiş bir boğa piyasasında olup olmadığını söylemek için çok erken olsa da, önde gelen bir trader, belirli bir teknik seviyeyi yakalayabilmesi halinde Bitcoin’in 11.000 dolara yükselmesi için zemin hazırlayacağını söylüyor.

Bitcoin, bu hafta başındaki düşük seviyelerinden yaklaşık %5 sıçramasına rağmen, kripto para birimi 9.500 dolarlık kilit destek seviyesinin hâlâ altında. Bu önemli seviye birkaç aydır çok kritik bir baraj olarak hareket ediyor.

Popüler kripto para ve döviz trader’ı Mayne’ye göre, BTC günlük zaman diliminde bu seviyenin üzerinde kapanmayı başarırsa boğa piyasasına girdiğini teyit edecek.

Bitcoin günlük destek buldu ve yükseliş trendini sürdürüyor. Kırmızı blok benim için kilit önem taşıyor. Orada reddedilirse mart ayının en yüksek seviyesindeki dağılımı onaylayacağım ve çok daha düşüş yönlü bir beklentim var. Kırmızı bloğu geri kazanabilirsek 11 bin dolara kadar uzun bir geri çekilme arıyorum.

Bitcoin 9.500 doları kırabilir mi?

Son günlerde bazı analistler, teknik ve temel işaretlerin kripto para birimini bu seviyeye yükseltmek için yeterince güçlü olduğunu söylüyor.

Bloomberg Intelligence’ın üst düzey emtia stratejisti Mike McGlone, kısa süre önce Bitcoin’in yakında 10.000 doların üzerinde işlem yapacağını belirtti ve bunun için gerekli olan teknik gereksinimi teyit eden üç temel eğilim belirledi.

Eğilimler şöyle:

  • Aktif BTC adres sayısı artıyor. Bu benimsenmenin sürekli yükseldiğini gösteriyor.
  • CME Bitcoin vadeli işlemlerinde rekor miktarda açık pozisyon var.
  • Grayscale Investment’ın yönetim rakamı altındaki varlıkları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Buna ek olarak kripto analitik firması Glassnode, Puell Multiple ismi verilen bir göstergenin de önemli bir seviyeye ulaştığını kaydetti. Bu veri yeşil bölgeye her ulaştığında Bitcoin sıçrama yapıyor. Aşağıdaki grafikte görülebilir.

newsbtc

Ünlü CEO Bitcoin tahminiyle heyecanlandırdı: “Rekor yolundayız!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir