Ripple yine davalık oldu: Kayıt dışı satış yapmakla suçlanıyor
Ripple yine davalık oldu: Kayıt dışı satış yapmakla suçlanıyor

Ripple yine davalık oldu: Kayıt dışı satış yapmakla suçlanıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Porto Riko merkezli Bitcoin Manipulation Abatement LLC isimli bir şirket, XRP’nin bir para birimi olmadığı ve kayıtsız satış yapıldığı gerekçesiyle Ripple şirketine dava açtı.

Davacı: “Ripple gerçek bir kullanım durumuna sahip değil.”

Kripto para sektörünün davalarla en çok anılan şirketi Ripple Labs, yeni bir davada XRP tokenini kayıt dışı menkul kıymet olarak satmakla suçlanıyor. Dava, XRP dijital para biriminin gerçek bir kullanım durumu olmadığını iddia ediyor.

Davayı Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nde açan Porto Riko merkezli şirket, kayıtlı olmayan menkul kıymetlerin satışından kaynaklanan zararları düzeltmek istediğini söyledi. Mahkeme belgesi, davacının XRP’nin bir menkul kıymet olduğu iddiasından bahsediyor.

Davacı XRP’nin bir para birimi olmadığını çünkü onunla herhangi bir ürün ve hizmet satın alamadığını savunuyor ve Ripple Labs’i yasalara uygun bir kayıt olmadan XRP satmaktan sorumlu tutuyor.

BMA geçen sene de bir davayla gündeme gelmişti

Geçen yılın mart ayında kurulan Porto Riko merkezli BMA kripto para alanında çok yeni bir şirket. Başında Pavel Pogodin’in bulunduğu BMA ilk kez Kasım 2019’da, türev borsası FTX’e karşı bir dava açmış, borsayı BTC fiyatlarını değiştirmekle suçlamıştı. Ancak dava Aralık 2019 ortasında durdurulmuştu.

Mahkeme dosyasında ayrıca Pogodin’in XRP satın aldığı, vaatlerin yerine getirilmediği, Ripple’ın yanıltıcı reklamlar yaparak haksız rekabet elde etiği ve Kaliforniya yasalarını ihlal ettiği ifadeleri yer alıyor. Davanın ilerleyen günlerde nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

coinspeaker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir