Rapor: Eylül ayının en büyük türev borsası belli oldu
Rapor: Eylül ayının en büyük türev borsası belli oldu

İki Bitcoin mumu arasında şaşırtan benzerlik: BTC yükselişe mi hazırlanıyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ocak ayında inanılmaz yükselişler kaydeden ve 6 bin 800 dolardan 10 bin doların üstüne yürüyen Bitcoin, şubat ayındaki aylık mumunu 9 bin 400 doların altında kapatmıştı. 

Ocak ayında gerçekleşen devasa hareket, yeni bir boğa piyasası trendinin başlangıcı gibi görünüyordu. Ancak koronavirüs paniğinin yarattığı manzara, BTC için başka bir ayı piyasasının başlayabileceğine dair korkuları artırdı.

Yılın ilk iki ayında %60’lık bir yükselişin ardından, kripto yatırımcıları yeni bir boğa piyasasının başladığından tamamen emindiler ve ralli, bu mayıs ayında görülecek halving’in yaratacağı dalgalanmanın sadece başlangıcı olarak görülüyordu.

Bitcoin hash rate yeni zirvesinde: BTC fiyatı yükselişe geçti

Ancak şubat ayının son haftasında koronavirüs korkuları kriz seviyesine ulaştı. Ekonomik durgunluk iyiden iyiye görülmeye başlandı ve borsalar çöktü. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri de felaket bir çöküş yaşadı.

Önemli bir psikolojik seviye olan 10.000 doların üzerine çıkan Bitcoin, dramatik bir şekilde düştü ve 8 bin 400 dolara ulaştı.

Bitcoin mumları benzese de hacimler farklı

Düşüş, şubat ayı fiyat mumunu da düşüş yönüne çevirdi. Bu mumun Temmuz 2019’daki mumla son derece fazla bir benzerlik göstermesi ise dikkat çekici. Ancak hacim çok farklı bir hikaye anlatıyor.

Hacim genellikle hareketin kendisinden daha önemlidir. Çünkü bir hareketi destekleyecek hacim olmadan, herhangi bir fiyat eylemi büyük olasılıkla manipüle edilebilir ve sürdürülemezdir.

Fiyat artışına eşlik eden hacim artışı, tipik olarak tam ölçekli eğilimin tersine döndüğünün bir göstergesi. Aynı zamanda Temmuz 2019 aylık mumuyla mevcut Şubat 2020 kapanışı arasındaki en büyük fark da bu.

Temmuz 2019’da mum, ticaret hacmindeki büyük bir artışla birlikte kapandı ve bu da Bitcoin’in bu zaman dilimi boyunca aşırı miktarda el değiştirdiğini gösteriyor.

Hacim artıyor: Yükseliş kapıda olabilir

Yüksek hacmin ardından görülen tersine dönüş, Bitcoin’i son sekiz ay boyunca bir ayı trendine geri gönderdi. Şu an BTC halen buradan kurtulmak için mücadele ediyor.

Uzmanlara Bitcoin, ticaret hacmiyle birlikte fiyat artışı yaşamadığı sürece ayı eğiliminde kalacak.

Son iki yıldır ticaret hacminin de arttığını belirtmek gerek. Boğa piyasasına geri dönüş bu noktada çok uzakta olmayabilir.

newsbtc

2 Mart Bitcoin analizi: BTC buradan yükselmeyi başarabilecek mi?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir