Dev borsanın XRP likiditesi rekor kırdı!
Dev borsanın XRP likiditesi rekor kırdı!

XRP, Xpring ortaklığıyla Blockchain tabanlı oyun sektörünü değiştirebilir

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain teknolojisi, işlem yapma ve varlık geliştirme gibi kullanım durumlarının ötesinde, oyun sektöründe de son zamanlarda ilgi çekmeye başladı. Dijital alandaki en büyük sektörlerden biri, son yıllarda gelişmiş Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik ile ciddi bir değişim yaşayan oyun endüstrisi.

Blockchain firması, Ripple’in yatırım kolu Xpring, daha önce Forte ile olan ortaklığıyla 140 milyar dolarlık bu sektöre girdi. San Francisco merkezli şirket, Blockchain’ler arasında işlem yapmak için Interledger Protokolü’nü [ILP] geliştiren şirket, teknolojinin oyunlarda benimsenmesini hızlandırmayı hedefliyor. ILP’ye ek olarak Forte, zincirler arası birlikte çalışabilirlik, güvenlik ve varlıklar arası likiditeyi en üst düzeye çıkarmak için Ripple tokeni XRP’yi de kullanıyor.

UBRI Con konferansı aşamasında, Forte’nin kurucu ortağı ve Platform Direktörü Brett Seyler şunları söyledi:

Oynamak için ücretsiz iş modeli, oyunların şimdi yürütülme biçimine hâkim. Bu model, oyun endüstrisini son on yılda diğer tüm iş modellerinden daha fazla büyüttü.

Seyler’e göre, şu anda, ücretsiz oynanabilir iş modeli oyunların yönetilme biçimine hâkim olsa da, modern oyun ekonomileri, modelin gelişmişliği ve rekabeti nedeniyle yönetilmesi zor ve karmaşık hale geldi. İşte bu, blockchain teknolojisinin bir çözüm olarak görüldüğü nokta. Exec ayrıca ekledi:

Çok taraflı katılım ile oyun ekonomileri oluşturmak, açık pazarlar ve şeffaflığın arttırılması, durgun ekonomi tasarımıyla sonuçlanan karmaşıklıktan ödün vermeyen oyun geliştiricilerin mücadelesine güçlü bir çözüm sunuyor.

Geleneksel oyunlar ve blockchain oyunları arasındaki fark, “blockchain oyunlarının kodu ve mantığı, akıllı sözleşmelerde yazılabilir ve blockchain’ler üzerinde çalıştırılabilir”. Blockchain kullanımı durumunda en büyük avantaj, daha fazla şeffaflık, veri değişmezliği sağlaması ve böylece oyun yayıncılarının elinde tuttuğu güçle merkezileşmiş geleneksel oyunların aksine oyunları adil ve güvenilir hale getirmesidir.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir